PÅ JAKT: UP-sjef Runar Karlsen og hans patruljer skal prioritere fartskontroller i sommer.
PÅ JAKT: UP-sjef Runar Karlsen og hans patruljer skal prioritere fartskontroller i sommer. Foto: Arne Rovick/TV 2

Her må du se opp for UP i sommer

ÅLESUND (TV 2) UP trapper opp jakten på råkjørerne i sommer for å få ned ulykkestallene. Her er oversikten over de 107 strekningene som utrykningspolitiet skal prioritere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi kommer til å satser mer på hastighet enn tidligere år. Det har sin forklaring i den nye tiltaksperioden vi er inne i hvor vi øker fartsinnsatsen med ti prosent i den fireårsperioden vi er inne i, sammenlignet med tidligere år, forklarer UP-sjef Runar Karlsen.

Det betyr i praksis flere fartskontroller og færre beltekontroller.

– Vi har ikke lenger eget måltall for bilbelte. Bilbeltebruken er såpass høy og stigende, og da overfører innsatsen mot høyere måltall på fart. Det gir en større gevinst i forhold ned gang i alvorlige ulykker, sier Karlsen og understreker at bilister fortsatt vil få forelegg hvis de ikke bruker bilbelte.

Flere ulykker

Nå foran inngangen til sommeren frykter likevel UP flere ulykker på veiene.

– Vi har allerede sett en mai måned hvor vi har hatt flere trafikkdrepte enn tidligere, og vi ser ved inngangen til juni så har vi flere trafikkdrepte enn høst og vintermånedene. Det er hastigheten som blir økt om sommeren. Tørre og fine veier appellerer til høyere hastigheter og da er det mer alvorlige konsekvenser ved ulykkene, sier UP-sjefen.

– Har den lange godværsperioden i mai og deler av juni noen betydning for økning antall ulykker?

– Været betyr mye. Fine kjøreforhold, girhøyere fart og dessverre flere alvorlige ulykker.

Lurer på på hvor UP skal prioritere innsatsen sin i sommer. Her er oversikten over vegstrekninger du garantert vil treffe på politikontroller eller sivile videobiler fra UP i sommer: