Nydelig hjortesmørbrød
Med denne oppskriften er det bare å leke seg på kjøkkenet.
Det å lage mat ute har aldri vært noe problem for Wenche. Men denne oppskriften kan dere leke dere frem med ønsket kjøtt og tilbehør
Oppskrift
4 skiver av godt surdeigbrød eller annet godt brød
olivenolje, smør eller ev hvitløk
ca 500 g mørt kjøtt (jeg brukte hjort, men svinefilet, kylling, mørt storfekjøtt eller fiskefilet kan brukes)
smør eller olje til steking
salt, pepper
friske urter
tomater, gjerne div farger
vårgrønnsaker, for eksempel sukkererter, asparges, reddiker
diverse spirer
Urtedressing med blåmuggost:
2 dl rømme
1-2 ss majones eller sennep
Saft av ½ sitron
30-40 g god norsk blåmuggost (revet / hakket opp
Finhakkede urter (jeg brukte persille og gressløk)
Ev litt salt og pepper
Slik gjør du
Begynn med dressingen.
Rør sammen alle ingrediensene og smak til.
Rist / lettstek brødskivene i olje eller smør i en stekepanne. Gni gjerne skivene inn med snittflaten på hvitløk.
Skjær mørt kjøtt i strimler og brun raskt i varm stekepanne. Kylling bør gjennomstekes, andre kjøtt typer kan gjerne ha en rosa kjerne.
Kok opp vann, tilsett salt og legg i grønnsaker kok opp på nytt og la trekke i 1-2 min avkjøl raskt i kaldt vann. La renne godt av seg før bruk.
Smør skivene med litt av dressingen, legg over grønnsaker, kjøtt i strimler, spirer og urter, fordel litt dressingen over smørbrødet.