ANTATT OMKOMMET: Havsøket etter Truls Henrik Johansen har foreløpig vært resultatløst, men den unge fiskeren er antatt omkommet. Bildet publiseres i samråd med pårørende.
ANTATT OMKOMMET: Havsøket etter Truls Henrik Johansen har foreløpig vært resultatløst, men den unge fiskeren er antatt omkommet. Bildet publiseres i samråd med pårørende. Foto: Trond Johansen/Vesterålens Blad

Siktet for uaktsomt drap etter at Truls (23) forsvant i sjøen

Tre menn er pågrepet i forbindelse med at Truls Henrik Johansen fra Øksnes forsvant i sjøen sist fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er tre menn i midten av 30-årene som er siktet i saken. Én av dem er siktet for uaktsomt drap, mens de to andre er siktet for å ha hensatt savnede i en hjelpeløs tilstand, eller medvirkning til dette.

De tre ble pågrepet tirsdag og har blitt framstilt for varetektsfengsling torsdag. Utfallet av fengslingsmøtet er ikke kjent.

– Politiet har siden forrige fredag etterforsket en sak hvor en mann forsvant i sjøen, sier Anne Margrethe Kleczka, seksjonsleder etterforskning ved driftsenhet Lofoten og Vesterålen i Nordland politidistrikt, til TV 2.

De tre siktede skal ha vært i kontakt med savnede tett opp mot tidspunktet da han forsvant. De ble alle tre plukket opp av Redningsskøyta samme natt som 23-åringen forsvant i sjøen.

– De er nå siktet for å ha medvirket til at han har forsvunnet, og per nå vil etterforskningen vise hva som har skjedd i saken, sier Kleczka.

Forsvant på havet

Det var to småbåter som kjørte ut fra Øksnes natt til fredag i forrige uke, med to personer i hver båt. Politiet har tidligere opplyst at begge disse båtene fikk problemer og måtte plukkes opp av Redningsskøyta.

ETTERFORSKNINGSLEDER: Anne Margrethe Kleczka. Foto: Robin Jensen (Deadline Media)
ETTERFORSKNINGSLEDER: Anne Margrethe Kleczka. Foto: Robin Jensen (Deadline Media)

Fra én av båtene forsvant en 23-årig mann, Truls Henrik Johansen, som senere ble antatt omkommet.

Politiet jobber videre med å avdekke hva som har skjedd.

– Vi prøver å samle inn informasjon for å kartlegge hva som skjedde. Så vil etterforskningen vise om disse har vært involvert i forsvinningen, eller om det har vært en ulykke, sier Kleczka.

– Er det en direkte mistanke mot dem?

– Når de er siktet i saken, så er det fordi vi ønsker å få kartlagt hva de har av informasjon i saken, sier etterforskningslederen.

Hun vil ikke utdype hvor lenge politiet ønsker å varetektsfengsle de tre mennene. Det blir fengslingsmøte på Sortland torsdag.

– Vi ønsker å holde til så lenge at vi finner ut hva som har skjedd med savnede, sier Kleczka.

SØK: Redningsskøyta Knut Hoem bidrar i søket som fortsatt pågår etter den antatt omkomnee 23-åringen.Foto: RS/Knut Hoem
SØK: Redningsskøyta Knut Hoem bidrar i søket som fortsatt pågår etter den antatt omkomnee 23-åringen.Foto: RS/Knut Hoem

Kripos bistår

Lokalt politi får teknisk og taktisk bistand fra Kripos i etterforskningen. Samtidig med etterforskningen pågår fortsatt søket etter den savnede mannen.

Politiet ber publikum være ekstra oppmerksomme. Ved funn av gjenstander i aktuelt område ønsker politiet å bli varslet umiddelbart.

– Det har blitt gjort søk etter den savnede og det kan være folk ute i området som har informasjon, eller som har sett noe i forkant eller i etterkant. Det kan være funn av gjenstander i sjøen eller på land som kan være viktige for politiet for å få belyst saken best mulig, sier Kleczka.

– Ser man noe som ikke naturlig befinner seg i sjøen, så ønsker vi at de skal kontakte oss, sier hun.

Ved tips ber politiet om at publikum tar kontakt med politiet på telefon 02800.