MØTTE FANSEN PÅ FLYPLASSEN: Emre Can, ulastelig antrukket, ankom Torino torsdag.
MØTTE FANSEN PÅ FLYPLASSEN: Emre Can, ulastelig antrukket, ankom Torino torsdag. Foto: Alessandro Di Marco

Emre Can bekreftet klar for Juventus

TV 2s fotballkommentator mener Emre Can passer langt bedre i Juventus enn Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er på ingen måte en overraskelse, men nå er det omsider bekreftet. Emre Can blir Juventus-spiller.

24-åringen landet i Torino torsdag formiddag for å sluttføre avtalen med den regjerende Serie A-mesteren. Can gjennomførte den medisinske testen ved klubbens medisinske senter før han satte pennen til en kontrakt som strekker seg fire år frem i tid.

Juventus skriver på sine nettsider som en del av avtalen må de betale totalt 150 millioner kroner de to neste årene.

I starten av juni ble det bekreftet at den tyske midtbanespilleren ikke kom til å forlenge kontrakten med Liverpool og at han derfor stod fritt til å signere for en ny klubb i sommer.

Juventus har i lang tid vært koblet til 24-åringen, og nå har altså partene blitt enige om en kontrakt.

– Han er en spiller som passer Juventus bedre enn Liverpool. Han kommer til å spille mye i en liga som rett og slett passer ham bedre. Han har variert i prestasjonene, men på sitt beste er han toppklasse. Foreløpig har han ikke vært den stabilisatoren og trygge spillere mange trodde han kunne bli, sier TV 2s fotballkommentator Simen Stamsø-Møller.

Can var skadet mot slutten av sesongen og fikk ikke tatt så mye del i Liverpools Champions League-eventyr som han kanskje skulle ha ønsket. Han ble byttet inn og fikk de siste sju minuttene i finaletapet mot Real Madrid i Kiev i det som ble hans siste opptreden i Liverpool-drakten etter 167 kamper og 14 scoringer.

Liverpool styrker midtbanen med Fabinho og Naby Keita i sommer.

Can blir Juventus' andre signering i sommer etter at keeperen Mattia Perin ble hentet fra Genoa i starten av juni. Stamsø-Møller omtaler Can som en smart signering.

– Han tar med seg erfaring fra tempoet og press-spillet han har lært av Klopp. Det blir nyttig for Juventus, og jeg tror han gjør dem til et vondere lag å møte, sier Stamsø-Møller.

Fred bekreftet

Manchester United bekreftet tidligere på dagen at Freds overgang fra Sjakhtar Donetsk nå er offisiell.

BBC melder torsdag at United blar opp 47 millioner pund, eller 506 millioner norske kroner, for 25-åringen, dom for tiden opptatt med VM-spill for Brasil. Han har skrevet under en femårskontrakt med de røde.

Fred er manager José Mourinhos annet sommerkjøp. Det første var den portugisiske backen Diogo Dalot.

– Dette er verdens største klubb, og jeg er overlykkelig over at jeg får lov til å være en del av dette fantastiske laget, sier Fred.

(©NTB/TV 2)