Costa: – Med så mange kameraer kan du ikke oppføre deg som en idiot

Diego Costa var igjen på alles lepper da Spania tok en knepen seier mot Iran.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Iran-Spania 0-1

En heldig scoring fra Diego Costa var nok for Spania da Iran ble slått 1-0 onsdag.

– Sannheten er at jeg hadde litt flaks, men jeg er fornøyd fordi det var en jevn kamp og de lå veldig dypt. Vi visste det var en kamp der vi måtte være rolige og tålmodige. Og vi visste at vi ville få muligheten til å score, sier Costa ifølge Sport.

​Portugal og Spania topper gruppe D med fire poeng etter to kamper, mens Iran står med tre og er nødt til å slå Portugal i siste kamp for å ta seg videre.

Spania møter allerede utslåtte Marokko i sin siste kamp.

– Kan ikke oppføre deg som en idiot
​​
Iran kom på banen med ett mål for øyet, nemlig å parkere bussen fullstendig.

Det lyktes de svært god med i den første omgangen, så ble av det svært sjansefattige slaget.

Etter 39 minutter gikk Iran-keeper Alireza Beiranvand i bakken da han mente Diego Costa hadde tråkket på tåen hans.

– Det var ikke tilfeldig at Costa traff storetåa til Beiranvand. Han har store sko. Costa er ganske treffsikker i de situasjonene, kommenterte Jesper Mathisen.

Costa selv fryktet aldri at han skulle se det røde kortet.

– Jeg var veldig avslappet, fordi med så mange kameraer kan du ikke oppføre deg som en idiot. Jeg var tilfreds med at jeg ikke hadde gjort noe, sier Spania-stjernen.

– Spilte som de måtte

Først på overtid i omgangen fikk Spania og David Silva en brukbar mulighet da Manchester City-stjernen fikk fyre løs fra knappe 16 meter. Ballen så ut til å ha en god retning, men en Iran-forsvarer fikk blokkert og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

– All ære til Carlos Queiroz og spillerne hans som har greid det bra i første omgang. De lå i en slags 6-4-0-formasjon. De prøvde hele veien å gjøre det så vanskelige de kunne for Spania, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller mener Iran gjorde alt riktig i den første omgangen.

– De spilte som de måtte. De er ikke bedre, og da må de være destruktive. Det ser kanskje ikke vakkert ut, men det er verktøyet man må ta i bruk mot Spania, mener han.

Likevel mente han det ikke var noen grunn spanske nerver.

– Spania må bare være tålmodige. Dette er geniale fotball spillere. Det er ingen grunn til panikk enda, sier Stamsø Møller.

Heldig Costa

Den andre omgangen startet langt mer livlig, og det tok ikke mange minuttene før Spania fikk sine første sjanser. Piqué var nær scoring etter en corner, men Ehsan Hajsafi reddet Iran på streken.

Like etter klinket Sergi Busquets til fra 20 meter, og tvang frem en strålende redning fra Beiranvand.

Åtte minutter ut i omgangen var det Iran som nesten rystet Spania. Karim Ansarifard banket til inne i sekstenmeteren, men ballen endte like utenfor.

Og minuttet etter smalt det i den andre enden da en heldig Diego Costa sendte Spania i føringen.

Den Brasil-fødte angriperen forsøkte å vende opp inne i sekstenmeteren da Irans Ramin Rezaeian fikk en tå på ballen og forsøkte å klarere. Han skjøt ballen rett i kneet til Costa, som definitivt hadde flaksen på sin side da klareringsforsøket gikk via ham og i mål.

Annullert scoring

Costa scoret også to mål i åpningskampen mot Portugal, og gullstøvel-kandidaten er dermed oppe i tre VM-mål totalt.

Iranerne lot seg ikke knekke og etter 64 minutter jublet de ellevilt da Saeid Ezatolahi satte inn det de trodde var utligningsmålet.

Assistentdommeren var imidlertid oppe med flagget, og etter å ha konferert med VAR besluttet dommer Andrés Cunha fra Uruguay helt korrekt å annullere scoringen.

– Har en matchball til

Iran kjempet heroisk og kunne fort ha sikret seg ett poeng, men det ble Spania som kunne juble til slutt.

Landslagssjef Carlos Queiroz gir ikke opp håpet om VM-avansement etter tapet mot Spania. Han gleder seg til å møte fødelandet Portugal i avgjørende kamp.

– Vi viste i dag at vi var villige til å lide og til å konkurrere. Det er ingen tvil om at Spania spiller vidunderlig, stilfull fotball, men jeg synes vi fortjente et bedre resultat, sa 65-åringen etter kampen.

Iran ledet gruppe B etter sin 1-0-seier over Marokko og ville med tre poeng onsdag vært klar for cupspillet. Nå er laget nødt til å slå Portugal i siste runde for å gå videre.

– Om vi tenker på det som tennis, hadde vi en matchball i dag, og vi har en til mot Portugal. Alt er åpent. Vi lever fortsatt og drømmer fortsatt, sa Queiroz.

(©NTB/TV 2 Sporten)