Langrennsstjerne kaster klærne

Jessie Diggins blir den første langrennsløperen i ESPNs «The Body Issue».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble det avslørte hvilke utøvere som kaster klærne når den 10. utgaven av ESPN Magazines «The Body Issue» kommer ut.

Blant de 16 utvalgte er den amerikanske langrennsstjernen Jessie Diggins (26), som under OL sikret en historisk gullmedalje sa hun vant teamsprinten sammen med Kikkan Randall.

«The Body Issue» viser de nakne eller seminakne kroppene til utøvere i forskjellige idretter.

Første langrennsløper

I 2012 stilte den norske golftstjernen Suzann Pettersen opp.

En rekke vintersportstjerner har blitt avbildet tidligere, men nå blir Diggins den første langrennsløperen som som stiller opp i det populære bladet.

I forkant av magasinutgivelsen avslører den populære 26-åringen, som er kjent for alltid å ha et smil på lur, at hun ikke har noen særlige begrensninger på hva hun kan spise.

– Langrennsløpere forbrenner tilsvarende av en Chipotle-burrito hver time. Du må spise mye mat. Jeg har ikke en streng diett, fordi du må gi kroppen næring og sørge for at den er sterk, slik at du kan gå og løpe på fjellet i fire timer i løpet av en treningsdag, forteller Diggins.

KALD FOTOSHOOT: Jessica Diggins forbereder seg på en kald dag foran kameraet
KALD FOTOSHOOT: Jessica Diggins forbereder seg på en kald dag foran kameraet Foto: Dina Litovsky. Med tillatelse fra ESPN The Magazine

Født med ski på beina

2017/18-sesongen ble strålende for Diggins, som i tillegg til å ta OL-gull også ble nummer to i verdenscupen totalt og nummer tre i Tour de Ski. I tillegg vant hun to verdenscuprenn og endte på podiet en rekke ganger.

Det er ikke tilfeldig, for det har handlet om ski hele livet hennes.

– Jeg gikk på ski før jeg kunne gå. Mine foreldre var svært opptatt av langrenn, så de satte lille baby Jessie i ryggsekken. Jeg trakk dem i håret, sang sanger og ba faren min om å trekke meg som han var en sledehund, sier 26-åringen.

Den amerikanske langrennsstjernen sammenligner idretten sin med meditasjon.

– Langrenn er en stille sport. Du beveger deg av din egen kraft. Det er en fantastisk følelse. Det er nesten meditativt noen ganger, mener Diggins.

FØRSTE LANGRENNSLØPER: Jessie Diggins blir neppe mindre populær etter å ha stilt opp for «The Body Issue».
FØRSTE LANGRENNSLØPER: Jessie Diggins blir neppe mindre populær etter å ha stilt opp for «The Body Issue». Foto: Dina Litovsky. Med tillatelse fra ESPN The Magazine

Åtte menn, åtte kvinner

Det er 16 utøvere, åtte menn og åtte kvinner, som stiller opp i den tiende utgaven av «The Body Issue».

Mens Diggins blir den første langrennsløperen som stiller opp, blir Charlotte Flair den første WWE-wrestleren som kaster klærne for magasinet.

Den svenske fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic stiller også opp.

De øvrige som har latt seg avbilde er Saquon Barkley (NFL-spiller), Sue Bird (basketballspiller), Megan Rapinoe (fotballspiller) Tori Bowie (sprinter), Lauren Chamberlain (softballspiller), Crystal Dunn (fotballspiller), Dallas Keuchel (baseballspiller), Greg Norman (golflegende), Yasiel Puig (baseballspiller), Adam Rippon (kunstløper), Jerry Rice (NFL-legende), Breanna Stewart (basketballspiller) og Karl-Anthony Towns (basketballspiller).