TOMMEL OPP: Mats Trygg i sin nye trøye.
TOMMEL OPP: Mats Trygg i sin nye trøye. Foto: vif-hockey.no

Vålerenga henter norsk landslagslegende (42)

Mats Trygg går fra Lørenskog til Vålerenga. Trener Roy Johansen kaller veteranen et unikum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at Lørenskog mistet lisensen var superveteran Mats Trygg ledig på markedet, og Vålerenga hoppet på muligheten.

42-åringen har signert en ettårskontrakt, men med mulighet for forlengelse.

– Vi er veldig fornøyd med at vi får Mats til Vålerenga. Han har vært med under meg i mange år på landslaget. Jeg vet hva han står for og er en spillertype vi mangler, sier Vålerenga-trener Roy Johansen, og nevner han som en spillende backtype.

– Med seriøsiteten sin er han en bra spiller å ha i troppen både på og av isen.

Selv avslører Trygg at han kunne endt opp i Vålerenga uansett om Lørenskog hadde klart seg.

– Prosessen begynte før det. Det siste året i Lørenskog har vært tøft. Jeg ønsker å være del av et topplag, og jeg trenger det for å være inspirert. Det kunne godt ha skjedd selv om Lørenskog ikke gik dunken. Men det er synd at det ble som det ble, jeg har hatt en veldig bra tid i Lørenskog, så det leit å se hvordan det gikk, sier Trygg til TV 2.

– Spennende

Superveteranen har spilt for Lørenskog siden han returnerte til norsk hockey i 2013, etter 14 år i svensk og tysk ishockey.

Sist sesong ble det sju mål og 16 assist på 42 kamper for Lørenskog.

– For det første så begynner jeg å bli gammel, men jeg er veldig motivert og vil fortsette å spille. Når den kontakten ble tatt så kjentes det veldig spennende. Det er veldig mye spennende på gang i VIF. Jeg kjenner Roy og Espen godt, så det var noe jeg ville være en del av, sier Trygg.

– Hvorfor fortsetter du i en alder av 42?

– Godt spørsmål. Hockey har vært livet mitt veldig lenge. Over middels glad i å spille hockey. Kroppen fungerer bra, og jeg har vanskelig for å gi meg, bare for å gi meg. Om jeg kan prestere og ha det gøy, selv om normen kanskje sier noe annet, så vil jeg fortsette. Jeg føler meg veldig privilegert og heldig som kan fortsette.

– Et unikum

Johansen er ikke bekymret for Tryggs alder.

– I fjor var det ingenting som tydet på at det var noen problemer med formen. Motivasjonen er på topp, og jeg tror han skal bli bra tilskudd i sesongen som kommer, sier Johansen.

– Han er bra trent og har mye erfaring. Han er et unikum når det gjelder den fysiske delen. Han har vært flink til å trene i mange år. Det er spesielt at han fortsatt holder det nivået i den alderen han er i, men noen klarer det. Mats er en av dem.

– Det får være hans ord at jeg er et unikum, men jeg syns ikke jeg bærer veldig preg av at jeg begynner å bli såpass moden som det jeg blir. Jeg har vært god på trening og tatt vare på kroppen, og så må jeg takke foreldrenene mine også. Jeg har gode gener. Pappa er 70 år og like fin i beina ennå. Jeg er heldig fra naturens side, jeg har en kropp som er bygd for idrett, sier Trygg selv.

Trygg har spilt to OL og VM, og står registrert med 136 offisielle landskamper.

Ingen forsvarsspiller har tatt så mange poeng på landslaget som Trygg, 66 (25 mål og 44 assists).

Tidligere har Vålerenga også sikret seg Lars Erik Spets (33), som gjør comeback etter to års pause. De har også sikret seg Villiam Strøm.