Norske gründere står bak ny app:

Slik vil de få deg til å bruke mobilen mindre

To unge norske gründere var lei av at de ikke klarte å konsentrere seg under studiene fordi de hele tiden sjekket telefonen. De bestemte seg for å prøve å finne en løsning på mobilavhengigheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvor mange ganger sjekker du telefonen om dagen? I gjennomsnitt tar vi opp mobilen 150 ganger hver dag. Og er du student sjekker du sannsynligvis enda oftere.

– Vi satt på skolen og sleit med å holde fokus. Og det var da vi kom på tanken om Hold. For var var det som gjorde at vi ikke klarte å holde fokus? Jo, smarttelefonen, forteller gründer Maths Mathisen.

Belønning

Sammen med studiekameraten Vinoth Vinaya skjønte de at her var det en mulighet til å finne en løsning som gjør det enklere å konsentrere seg. Dermed lanserte de appen Hold.

– Hold er en app som belønner deg for å ikke bruke telefonen. For hvert 20. minutt du ikke sjekker telefonen, så får du poeng. Du samler poeng, og de poengene kan du så bruke til å få gratis kaffe, du kan vinne stipender eller du kan gi penger til en veldedig organisasjon, forteller Vinaya.

Kun for studenter

Appen er foreløpig kun tilgjengelig for studenter. Ifølge gründerne har de over 100 000 brukere i Norge. Men nå ser de utover og har flyttet til Storbritannia for å satse på markedet der. På plass i et gründerkollektiv i London har de fått flere investorer på laget – og hjelp til å utvikle konseptet sitt videre.

– Vi ser at det er en økt interesse hos bedrifter til å investere i denne type teknologi. De ser også at mobilavhengighet er et problem, sier Vinaya.

App mot apper

Selv om de dermed bruker app-teknologi for å få deg til å redusere bruken av nettopp apper, tror guttene at det vil bli et økt fokus på hvordan kople av i tiden fremover.

– Når du faktisk får den følelsen av å kople av, så får man en positiv følelse i ettertid, sier Mathisen