Mexico-veteran mistenkt for å ha hvitvasket narkopenger

Mexicos Rafael Marquez (39) får ikke bruke samme treningstøy som sine lagkamerater på landslaget. Han får heller ikke drikke av de samme vannflaskene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årsaken er at amerikanske myndigheter mener at midtstopperen har vært involvert i hvitvasking av penger for en mexicansk narkotikaring. USA har ilagt Marquez sanksjoner som følge av koblingen.

På grunn av sanksjonene får ikke spilleren bli avbildet foran reklameplakater med amerikanske selskaper, som er de største sponsorene av mesterskapet, skriver New York Times.

Både treningstøy og vannflasker er prydet med reklame for blant andre Coca-Cola, og 39-åringen må dermed trene i en sponsorfri drakt og ha egne, sponsorløse vannflasker.

Sanksjonene stanser likevel ikke der. Ifølge NRK kan ikke Marquez bo på hotell som hører til USA-baserte kjeder, noe som medfører at han ofte må bo på andre hotell enn lagkameratene.

Samtidig kan han heller ikke fly med USA-eide flyselskap.

Uansett hvor bra veteranen spiller i VM kan han heller ikke offisielt bli kåret til kampens bestemann ettersom prisen er sponset av amerikanske Budweiser.

– Vi er klar over situasjonen som gjelder Rafael Marquez, og vi holder tett kontakt med det mexicanske fotballforbundet, sier FIFA i en uttalelse til avisen.

Spilleren selv nekter for å ha gjort noe galt.

Marquez ble søndag den tredje fotballspilleren som har spilt i fem VM-sluttspill. 39-åringen bidro til Mexicos sjokkseier over Tyskland. Han fikk sin VM-debut som 23-åring i 2002 og deltok også i VM i 2006, 2010 og 2014.

Mexico, som slo Tyskland 1-0 i den første kampen, møter Sør-Korea i neste kamp lørdag og avslutter gruppespillet mot Sverige onsdag 27. juni.

(©NTB)