Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed havner saken i Borgarting lagmannsrett, skriver Nettavisen.

– Jeg har sendt saken videre til statsadvokaten som har sendt inn en ankeerklæring til lagmannsretten. Vi har ikke gitt noen nærmere begrunnelse ennå, sier politiadvokat Marita Hagen til avisen.

Mwangis forsvarer Silje Elisabeth Stenvaag regner med at lagmannsretten vil komme til samme konklusjon som tingretten.

– Vi har enda ikke fått noen begrunnelse, og man kan jo ikke ta noe resultat for gitt, sier Stenvaag til TV 2.

Frifunnet

Mwangi var opprinnelig tiltalt for fyllekjøring. Artisten har hele tiden nektet for å ha kjørt med promille, og i aktoratets sluttprosedyre torsdag 24. mai ble det klart at politiet ikke vil dømme henne for fyllekjøring.

Mwangi ble frifunnet etter trafikkhendelsen 1. juni.

– Hun hadde håpet å kunne legge denne saken bak seg nå, men vi har tro på rettferdighet og et riktig resultat i lagmannsretten også, sier Stenvaag.

Hun mener de fikk frem Mwangis versjon på en god måte i tingretten, og kunne dokumentere mange feil som politiet har gjort, og punkter de mener politiet har misforstått helt. Disse punktene skal de fokusere på i lagmannsretten.

Mwangi medga imidlertid at hun hadde drukket en halv flaske whisky og øl tidlig på ettermiddagen 29. september i fjor, men hevdet i retten at det først skjedde etter at hun parkerte bilen.

Politiet mente hun var beruset da hun kjørte ned Bernt Ankers gate i Oslo, og at hun krasjet inn i flere parkerte biler før hun forlot kjøretøyet.

Etter den opprinnelige frifinnelsen postet artisten dette bildet på instagram:

FREEDOM 🌟 #WhoGodBlessNoManCurse

Et innlegg delt av STELLA MWANGI (@stellamwangi)

Høy promille

Mwangi hadde en promille på 2,2 da hun ble kontrollert to timer senere. Politiet fant også THC, virkestoffet i cannabis, i blodet hennes. Da politiet kom for å hente henne inn til blodprøve, satte hun seg kraftig til motverge og kalte tjenestemennene rasister.

Artisten nektet for samtlige punkter i tiltalen og hevder at inntaket av en halv flaske Jack Daniel's utblandet i cola på et toalett på en neglesalong, og deretter øl, fant sted etter kjøringen.

Aktor Marita Hagen ba i retten likevel om 24 dagers betinget fengsel med to års prøvetid for å ha drukket etter en trafikkhendelse og forulemping av offentlig tjenestemann.

Retten var delt

Oslo tingrett frifant Mwangi på alle punkter. Både for uaktsom kjøring, forulemping av offentlig tjenestemann og for å ha kjørt etter en hendelse i trafikken, slik hennes forsvarer, advokat Silje Elisabeth Stenvaag ba om.

Retten var imidlertid delt i sin avgjørelse 1. juni. I dommen heter det blant annet:

«Det er overveiende sannsynlig at tiltalte har kjørt i beruset tilstand, men det kan ikke utelukkes at hendelsesforløpet var slik tiltalte har forklart.»

Når det gjaldt posten om forulemping av politibetjenter var det også uenighet mellom dommerne. Men de to meddommerne ga sin avgjørelse i favør av Mwangi.

(©NTB / TV 2)