GODSTEMNING: Eliteserie-spillerne kom seg til slutt på kamp, etter en strabasiøs ferd.
GODSTEMNING: Eliteserie-spillerne kom seg til slutt på kamp, etter en strabasiøs ferd. Foto: Instagram/sivertheltnenilsen

Brann-spillerne haiket til Russland: – Vi ble avhørt i fire timer

Brann-spillerne Kristoffer Barmen, Steffen Lie Skålevik og Sivert Heltne Nilsen benyttet «ferien» til å følge fotball-VM i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eliteserien har hatt spillefri på grunn av fotball-VM. Det utnyttet Brann-spillerne Kristoffer Barmen, Steffen Lie Skålevik og Sivert Heltne Nilssen til det fulle.

De dro på spontantur til Russland for å se VM – ikke uten dramatikk.

Med seg på turen fikk de også tidligere Brann-spiller og nåværende Kristiansund-spiller Henrik Gjesdal.

Det er BA som har omtalt saken.

Her kan man lese om hvordan de fire spillerne fløy til polske Gdansk etter å ha fått billetter til VM-kampen mellom Kroatia og Nigeria i Kaliningrad.

Planen var å kjøre til den russiske eksklaven, men alt av leiebiler, tog og buss var utsolgt. Til slutt besluttet de å ta en über.

Der støtte de på et nytt problem, skriver BA, da det viste seg at det ikke var lovlig å gå over grensen.

Men serielederne visste råd. De stilte seg langs veien og fikk haik over grensen. Problemene var imidlertid ikke over. Mens Henrik Gjesdal gikk rett forbi grensevaktene, var russiske myndigheter skeptiske til Brann-spillerne.

Blant annet hadde Sivert Heltne Nilsen kun nødpass med seg i bagasjen.

– Det var mye greier. Plutselig var det en som «you, come with me». Da ble jeg tatt med på et bakrom. Der satt det en fyr og stilte meg spørsmål om min agenda i Russland, hva jeg gjorde på og så videre, sier en lattermild Barmen til BA.

Da spøkte det for VM-kampen på kvelden.

– Etter tre timer tenkte jeg at vi aldri kom til å slippe inn. Jeg tenkte at nå er vi ferdige. Steffen og Sivert slet også. Og han sjåføren vi haiket med var oppgitt over oss, sier midtbanespilleren videre til BA.

Brann-spillerne slapp imidlertid til slutt ut og kunne gå på kamp uten videre problemer. Og til tross for alle problemene har ikke Barmen tatt skrekken.

– Det å oppleve VM må alle gjøre. Det var dritgøy.