VINKER FARVEL: Jack Wilshere gir seg i Arsenal etter å ha fått beskjed om at han ville få begrenset spilletid om han forlenget kontrakten.
VINKER FARVEL: Jack Wilshere gir seg i Arsenal etter å ha fått beskjed om at han ville få begrenset spilletid om han forlenget kontrakten. Foto: Glyn Kirk

Wilshere bestemte seg for å forlate Arsenal etter Emery-møte

Beskjeden fra den nye Arsenal-manageren overbeviste Jack Wilshere (26) om at hans tid på Emirates var forbi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg kan bekrefte at jeg forlater Arsenal når kontrakten min utløper i slutten av juni.

Det skriver Jack Wilshere på Instagram, det han har lagt ut et innlegg som forklarer beslutningen.

– Etter en rekke samtaler med de i klubben, og spesielt etter møte med den nye manageren Unai Emery nylig, følte jeg at jeg til slutt ikke hadde noe annet valg enn å ta denne beslutningen av rent fotballmessige årsaker, forteller Wilshere.

Fikk beskjed om redusert spilletid

Han var egentlig enig med klubben om å forlenge kontrakten.

– Som det har blitt meldt har jeg og agenten min vært i samtaler med klubben i flere måneder med tanke på å signere en ny kontrakt for å forlenge mitt opphold på Emirates, skriver Wilshere.

– Min intensjon gjennom disse samtalene har vært å forbli Arsenal-spiller. Jeg har spilt for klubben i 17 år og har alltid følt meg som en del av klubben. Jeg hadde så lyst til å bli at jeg nylig ble enig om å signere en finansielt dårligere kontrakt for å kunne forplikte meg til klubben i fremtiden, fortsetter han.

Møtet med Unai Emery fikk ham til å ombestemme seg.

– Etter møtet med den nye manageren ble jeg gjort oppmerksom på at selv om kontraktstilbudet ble stående, så ble det gjort klart at spilletiden min kom til å bli sterkt redusert dersom jeg valgte å bli, sier Wilshere.

💙💙

Et innlegg delt av Jack Wilshere (@jackwilshere)

– Ikke noe annet valg

26-åringen er klar på at han regelmessig spilletid er helt nødvendig for ham når han skal skrive under på en ny kontrakt.

– Jeg er sikker på at alle kan forstå at på dette stadiet i livet og karrièren min er jeg nødt til å spille førstelagsfotball jevnlig, og etter møtet med Mr. Emery fikk jeg følelsen av det kom til å bli vanskelig for meg å gjøre det i Arsenal. Derfor føler jeg at jeg ikke har noe annet valg enn å forfølge andre muligheter, skriver Wilshere.

Selv om møtet med den nye hovedtreneren overbeviste ham om å forlate klubben, hevder Wilshere at han setter pris på at han fikk spanjolens ærlige mening.

– Jeg vil bekjentgjøre min respekt for Mr. Emery og si at jeg setter pris på hans ærlighet og oppriktighet. Jeg ønsker ham, laget og klubben alt det beste i fremtiden

– Utrolig opplevelser

Nå takker han klubben for utrolig opplevelser gjennom 17 år.

– Jeg har hatt utrolige opplevelser i Arsenal og har fått vennskap som vil vare livet ut. Jeg drar med minner som vil være med med for alltid fra min tid i klubben. Fra å debutere i ung alder, til å spille i Champions League og selvsagt å vinne FA-cupen to sesonger på rad. Det er for mange høydepunkter til å nevne alle, skriver midtbanespilleren.