208 CENTIMETER HØY: 12 år gamle Olivier Rioux ser ut som en gigant ved siden av den «bare» 193 centimer høy Jamal Murray
208 CENTIMETER HØY: 12 år gamle Olivier Rioux ser ut som en gigant ved siden av den «bare» 193 centimer høy Jamal Murray Foto: NBACanada

Olivier (12) får NBA-stjernen til å måpe

208 centimeter høy 12-åring ble nettsensasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han er bare 12 år gammel, men Olivier Rioux herjer mot sine jevnaldrende motspillere. Det er kanskje ikke så rart, ettersom han fra naturens side har fått en relativt stor fordel:

Han er 208 centimeter høy!

Etter at spanske basketcantera.tv filmet kanadieren i kamp mot et spansk lag, har videoen av det 12 år gamle fenomenet tatt helt av. Siden publiseringen tidligere i juni er den blitt sett over 700 000 ganger, og det unge talentet har forbløffet NBA-stjernene.

Da Rioux møtte Denver Nuggets-spilleren Jamal Murray forrige helg, var det ikke 12-åringen som spurte om de to skulle ta bilde sammen. Det var NBA-stjernen.

193 cm høye Murray er ikke en liten mann, men det ser slik ut når han står ved siden av den 15 centimeter høyere 12-åringen.

Rioux spiller normalt sett U14-basket, men da han ble filmet var forskjellen enda større enn den pleier å være ettersom han ble invitert til å spille for det franske laget Frenchy Phenoms i en internasjonal U12-turnering i La Roda i Spania.

Ifølge pappa Jean-Francois liker Rioux oppmerksomheten.

– Det er litt annerledes for ham enn det pleide å være, men han er fornøyd med det, sier han til Montreal Gazette.

Han kan fortelle om et massivt trykk i sosiale medier fra folk som vil ha en del av kaka.

– Det er mye. Jeg sier nei til mange invitasjoner på Facebook og slikt. Det er minst 50. Trenere, agenter, merkevareagenter, ting folk vil at Olivier skal være involvert i, stipender. Jeg må være forsiktig med hvem jeg snakker med og hvordan jeg gjør det. Det er det jeg lærer nå, sier pappa Rioux.