KLUBBREKORD: Issa Diop er West Hams mest kostbare signering noen gang.
KLUBBREKORD: Issa Diop er West Hams mest kostbare signering noen gang. Foto: West Ham

Slo storklubber i kampen om rekordkjøpets signatur

West Ham satte ny klubbrekord da de hentet stopperkjempe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt.

Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men bekrefter at det er ny klubbrekord. Ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

– Jeg er veldig glad for å være klar for en så historisk engelsk klubb, og jeg håper å vise mitt beste her, sa den franske U21-landslagsmannen til klubbens nettsted.

– Jeg er en veldig ambisiøs spiller, og West Ham er en veldig ambisiøs klubb, hvilket den viste med sin ansettelse av ny trener (Manuel Pellegrini). Jeg håper å hjelpe laget til mange seirer slik at tilhengerne blir fornøyd.

Klubbens sportslige ledelse er også henrykt over å ha hentet den 194 centimeter høyde stopperkjempen.

– Issa er en spiller med fantastisk potensial. Han etablerte seg på førstelaget i Toulouse som tenåring og ble kaptein 20 år gammel. Han har representert Frankrike på alle aldersbestemte landslag opp til U21, og vi mener han er rede til å ta neste steg, sa West Hams sportsdirektør Mario Husillos.

Ifølge Evening Standard kjempet West Ham med klubber som Everton, Borussia Dortmund og Sevilla om 21-åringens underskrift.

– Mange store klubbar var interessert i ham, og vi er henrykt over at han valgte oss.

(©NTB)