Mann pågrepet og siktet for drapsforsøk i Sarpsborg

Øst politidistrikt har pågrepet og siktet en mann i 50-årene for drapsforsøk på en 69 år gammel kvinne i Sarpsborg mandag kveld.

Politiet foretar avhør av mannen tirsdag kveld. Han er siktet for drapsforsøk på den 69 år gamle kvinnen som ble knivstukket i halsen i en bolig i Sarpsborg i 22-tiden mandag kveld.

Alvorlig skadd

Kvinnen ble fløyet med ambulansehelikopter til Ullevål sykehus i Oslo. Skadeomfanget ble tirsdag morgen betegnet som alvorlig.

«Politiet vil søke å avdekke hvilken relasjon det er mellom fornærmede og siktede, og det nærmere hendelsesforløpet forut for handlingen», heter det i en pressemelding fra Øst politidistrikt.

Bor ikke på adressen

Den siktede er hjemmehørende i Østfold og vil bli framstilt for varetektsfengsling. Forsvarer Kristin Morch kunne tirsdag ettermiddag foreløpig ikke kommentere saken overfor NTB.

– Han meldte seg selv for politiet i ettermiddag. Det gjennomføres avhør av siktede nå i kveld, hvor forsvarer også er til stede, sier påtaleansvarlig Nina Marthinsen i politiet til NRK.

Kvinnen er ikke hjemmehørende på adressen. Sarpsborg Arbeiderblad har tidligere skrevet at kvinnen var i boligen for å vaske, en opplysning politiet ikke bekrefter overfor NRK.

– Hvorfor hun var i boligen, er noe etterforskningen vil avdekke, sier Marthinsen.

Leieboer slo alarm

Kvinnen som ble knivstukket, skal tidligere ha bodd sammen med beboeren i det aktuelle huset. Denne personen er på ferie i utlandet og var ikke hjemme da knivstikkingen fant sted.

Det var en leieboer i husets underetasje som meldte fra om hendelsen. Leieboeren ga også kvinnen førstehjelp da han oppdaget hva som hadde skjedd.

(©NTB)