Mann pågrepet og siktet for drapsforsøk i Sarpsborg

Øst politidistrikt har pågrepet og siktet en mann i 50-årene for drapsforsøk på en 69 år gammel kvinne i Sarpsborg mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet foretar avhør av mannen tirsdag kveld. Han er siktet for drapsforsøk på den 69 år gamle kvinnen som ble knivstukket i halsen i en bolig i Sarpsborg i 22-tiden mandag kveld.

Alvorlig skadd

Kvinnen ble fløyet med ambulansehelikopter til Ullevål sykehus i Oslo. Skadeomfanget ble tirsdag morgen betegnet som alvorlig.

«Politiet vil søke å avdekke hvilken relasjon det er mellom fornærmede og siktede, og det nærmere hendelsesforløpet forut for handlingen», heter det i en pressemelding fra Øst politidistrikt.

Bor ikke på adressen

Den siktede er hjemmehørende i Østfold og vil bli framstilt for varetektsfengsling. Forsvarer Kristin Morch kunne tirsdag ettermiddag foreløpig ikke kommentere saken overfor NTB.

– Han meldte seg selv for politiet i ettermiddag. Det gjennomføres avhør av siktede nå i kveld, hvor forsvarer også er til stede, sier påtaleansvarlig Nina Marthinsen i politiet til NRK.

Kvinnen er ikke hjemmehørende på adressen. Sarpsborg Arbeiderblad har tidligere skrevet at kvinnen var i boligen for å vaske, en opplysning politiet ikke bekrefter overfor NRK.

– Hvorfor hun var i boligen, er noe etterforskningen vil avdekke, sier Marthinsen.

Leieboer slo alarm

Kvinnen som ble knivstukket, skal tidligere ha bodd sammen med beboeren i det aktuelle huset. Denne personen er på ferie i utlandet og var ikke hjemme da knivstikkingen fant sted.

Det var en leieboer i husets underetasje som meldte fra om hendelsen. Leieboeren ga også kvinnen førstehjelp da han oppdaget hva som hadde skjedd.

(©NTB)