BYTTES BORT: Mike Hoffmans (til venstre) forlovede Monika Caryk beskyldes for å ha sendt grov netthets anonymt til Erik og Melinda Karlsson (til høyre).
BYTTES BORT: Mike Hoffmans (til venstre) forlovede Monika Caryk beskyldes for å ha sendt grov netthets anonymt til Erik og Melinda Karlsson (til høyre). Foto: Instagam / Bruce Bennett (AFP)

Byttes bort etter forlovedens sjokkerende trakassering

Mike Hoffman må forlate Ottawa Senators etter at hans forlovede angivelig skal ha hetset lagkaptein Erik Karlsson og hans kone på det groveste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NHL-klubben Ottawa Senators har kvittet seg med Mike Hoffman (28) etter kjempeskandalen der hans forlovede er blitt beskyld for å ha sendt grove meldinger til lagkamerat Erik Karlsson og hans kone Melinda Karlsson.

Senators har byttet til seg danske Mikkel Bødker, svenske Julius Bergman og et sjetterundevalg i 2020-draften fra San Jose Sharks. I motsatt retning går Hoffman, Cody Donaghy og et femterundevalg i samme draft.

Grov hets

Tidligere i år fortalte Erik og Melinda Karlsson om sin store sorg etter å ha mistet sitt ufødte barn, noe Hoffmans kjæreste Monika Caryk skal ha hetset paret på det groveste for.

– Monika Cary har kommer med utallige utsagn om at hun ønsket mitt ufødte barn dødt. Hun har også uttrykt at hun ønsket jeg var død, og at noen burde «ta seg av» min ektemanns bein får å «gjøre slutt på karrieren hans», har Melinda Karlsson sagt under ed.

– Monika Caryk har postet over 1000 negative kommentarer og nedsettende utsagn om meg, uttalte hun da hun gikk rettens vei for å få stanset nettbøllen hun hevder er Caryk.

Hoffmans kjæreste er under etterforskning av Ottawa-polititet, skriver Ottawa Citizen.

I mars la Erik Karlsson ut et Instagram-bilde med sin avdøde sønns fotavtrykk, samtidig som han takket for all støtten han og kona hadde fått.

– I denne ekstremt vanskelige tiden er det vanskelig å se lyset i enden av tunellen, men jeg vet at vi vil komme dit en dag. Vi vil takke alle sammen for kjærligheten og støtten vi har fått, og også for å respektere privatlivet vårt i den prosessen vi nå går gjennom. Vi føler oss veldig heldige av å være Axels foreldre. Selv om han var dødfødt, vet vi at vi vil holde ham igjen under andre omstendigheter og lykken han ga oss vil være med oss for alltid, skrev Karlsson.

– En motbydelig person

Det raste inn over 10 000 kommentarer, de fleste støttende og sympatiske, men et innlegg fra brukeren @sandydandy45 fikk Karlsson til å rase.

«Jeg synes synd på babyen, han hadde ingen sjanse når Melinda tok smertestillende medisin hver dag», skrev den nå deaktiverte brukeren.

Sju minutter senere svarte Erik Karlsson. «Hvordan våger du? Du har laget falske kontoer og kjøpt hackede i månedsvis for å trakassere min kone, men dette er et nytt bunnpunkt selv for deg. Du er en motbydelig person, skrev Karlsson.

Hoffman og Caryk har nektet for at hun står bak de anonyme angrepene.

– Det er 150 prosent sjanse for at min forlovede Monika og jeg ikke er involvert i noen av de beskyldningene som kommer vår vei. Vi forstår fullt og helt at det ikke er noe rom for nettmobbing. Vi har tilbudt oss å samarbeide og gjør alt som skal til for å finne ut hvem som gjør dette, har Hoffman uttalt i pressemelding gjengitt av Sportingnews.

Ottawa Senators ønsket åpenbart ikke å vente på en eventuell rettsak, og byttet bort Hoffman da muligheten bød seg.

Da byttehandelen ble offentliggjort levnet daglig leder Pierre Dorion liten tvil om at mobbeskandalen var en utløsende faktor.

– Dagens handel viser vår vilje til å styrke lagets fremtid ved å forbedre kjemien, lederskapet og karakteren i garderoben og på isen. Vi er trygge på at det er et skritt i riktig retning for den langsiktige suksessen til denne organisasjonen, sier han.