Kvinne knivstukket i halsen i Sarpsborg – politiet jakter navngitt person

Politiet har en navngitt person i søkelyset etter at en 69 år gammel kvinne ble knivstukket i en bolig i Sarpsborg mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken etterforskes som drapsforsøk, opplyser politiet tirsdag ettermiddag.

– Vi jobber nå opp mot en konkret person, forteller politiadvokat Nina Marthinsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Hun ønsker ikke å si noe om hvorfor denne personen er interessant for politiet.

Knivstikkingen skjedde i en bolig på Bede utenfor Sarpsborg sentrum i 22-tiden mandag kveld. Politiet fikk melding om saken klokken 22.04. Kvinnen ble knivstukket i halsen og fløyet med ambulansehelikopter til Ullevål sykehus i Oslo. Skadeomfanget ble da betegnet som alvorlig.

– Det er ikke noe nytt om kvinnens tilstand. Det siste var at hun var alvorlig skadd, og det var da hun forlot området med luftambulanse. Det har ikke vært mulig å avhøre henne ennå, sier operasjonsleder Ronny Årstein til NTB tirsdag morgen.

Har en relasjon

Politiets innsatsleder Johnny Sannes opplyste at kvinnen og personen som bor i huset, har en relasjon, men uten at han ønsket å gå nærmere inn på det.

– Hun bor i nærområdet, men det er ikke hennes bopel. Huseier skal angivelig ikke være hjemme for tiden. Hun har en forbindelse til huset fra tidligere, sier Sannes til avisen.

Det var en leietaker i huset som meldte fra om hendelsen.

Stor aksjon

Det var en stor aksjon i boligområdet etter at meldingen kom mandag kveld. Vitner har forklart at en mann løp fra stedet.

En nabo på stedet fortalte til Sarpsborg Arbeiderblad at politiet var utstyrt med hjelmer og skjold, og beboere fikk beskjed om å gå inn og låse dører da politiet ankom.

Et politihelikopter var med i søket etter mannen som forlot området, men det ble avsluttet etter kort tid.

(©NTB)