I denne høyblokka på Ammerud i Oslo ble en 34 år gammel drept i april i 2016. Nå er to menn dømt for drap, mens en kvinne er dømt for likskjending.
I denne høyblokka på Ammerud i Oslo ble en 34 år gammel drept i april i 2016. Nå er to menn dømt for drap, mens en kvinne er dømt for likskjending. Foto: Magnus Nøkland / TV 2

Dømt for bestialsk drap i boligblokk

To menn er dømt til henholdsvis 16 og 17 års fengsel etter å ha drept og partert en mann i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag 27. april ble en 34 år gammel drept i en leilighet på Ammerud i Oslo. To menn på henholdsvis 26 og 28 år er nå dømt til lange fengselsstraffer for drap og likskjending. I tillegg er en 29 år gammel kvinne dømt for likskjending.

Aktor la ned påstand om å dømme mennene til forvaring, men dette var ikke retten enig i.

26-åringen har tatt på seg all skyld, mens 28-åringen har hele veien hevdet at han påførte avdøde vold, men at han ikke er skyldig i drap.

De to mennene har i retten forklart hva som utløste drapet. Den avdøde 34-åringen ble beskyldt for å ha stjålet mindre mengder hasj. De dømte tok med seg mannen til en leilighet der han ble utsatt for brutal vold.

Avdøde sa hele tiden at han aldri hadde stjålet noe hasj, men han tilbød seg likevel å betale for det forsvunnede stoffet.

Da den 34 år gamle mannen var blitt påført dødelig vold, oppdaget en av de drapsdømte at den aktuelle hasjen lå i bukselomma hans. Narkotikaen var altså aldri stjålet.

I stedet for å skaffe 34-åringen hjelp, drepte de ham med kniv og øks.

Vurderte å brenne ned leiligheten

Etter drapet skal de to mennene og den 29 år gamle kvinnen ha drøftet hvordan de skulle kvitte seg med kroppen. De vurderte blant annet å brenne ned leiligheten, men slo dette fra seg. I stedet bestemte de seg for å partere liket.

I de påfølgende to døgnene ble det brukt ulike gjenstander for å gjøre dette.

Kvinnen, som er dømt til ett år og syv måneders fengsel for likskjending, har nektet for at hun har tatt del i parteringen. Hun har forklart at hun følte seg truet, noe som gjorde at hun en eller flere ganger valgte å ha sex med 26-åringen mens parteringen pågikk.

Politiet slo full drapsalarm da de så innholdet i kofferten som mennene trakk etter seg.
Politiet slo full drapsalarm da de så innholdet i kofferten som mennene trakk etter seg. Foto: NTB Scanpix

Skulle dumpes i drikkevann

Kroppen ble delt stykket opp i et 20-talls deler og pakket ned i bager og en koffert. 26- og 28-åringen fraktet dette ut av leiligheten på Ammerud. Hensikten skal ha vært å dumpe liket i drikkevannskilden Breisjøen i Lillomarka.

Så langt kom de imidlertid aldri.

Fredag 29. april, to døgn etter drapet, ble de observert utendørs på Ammerud. Folk som var på vei til jobb, reagerte på mennene og den tunge kofferten de gikk og dro på.

Politiet ble tilkalt, og da de så innholdet, ble det slått full drapsalarm.

Øyvind Bratlien som forsvarer 26-åringen som ble dømt til 17 års fengsel sier at hans klient er glad for dommen fordi han ikke ble dømt til forvaring.

Forsvarerne til de to dømte mennene, Benedict de Vibe og Øyvind Bratlien.
Forsvarerne til de to dømte mennene, Benedict de Vibe og Øyvind Bratlien. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Forsvarer Benedict de Vibe og aktor Alvar Randa har ikke besvart TV 2s henvendelser.