I denne garasjen på Abildsø i Oslo fant politiet hasj verdt 15 millioner kroner som de knytter til fire menn med tilknytning til gjengmiljøet på Holmlia.
I denne garasjen på Abildsø i Oslo fant politiet hasj verdt 15 millioner kroner som de knytter til fire menn med tilknytning til gjengmiljøet på Holmlia.

knyttes til gigantbeslag i denne garasjen:

Politiet tror gjengtopp har rømt landet

Tirsdag skulle to 26 år gamle menn møte i Oslo tingrett, tiltalt i en stor narkotikasak. Kun den ene dukket opp – den andre har trolig forlatt Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han er ikke stevnet fordi vi ikke har fått tak i ham. Vi har opplysninger om at han ikke er i Norge, sier statsadvokat Anne Glede Allum til TV 2.

– Hvordan tolker du det?

– Det har jeg ingen kommentar til.

– Men han vet at han er tiltalt i en alvorlig straffesak?

– Han er kjent med tiltalen, og han er tiltalt sammen med personer han kjenner. Vi tror han er kjent med at han skulle vært her i dag, sier Allum.

Venn med gjengsjefen

Etter det TV 2 kjenner til har politiet gjort flere forsøk på å få tak i 26-åringen, som har tyrkisk opphav, før saken startet i Oslo tingrett tirsdag. Mannen befinner seg trolig i et land i Syd-Europa.

– Jeg ser at politiet mener han befinner seg utenlands, utover det har jeg ingen kommentarer, sier 26-åringens forsvarer Øyvind Bratlien.

Den aktuelle 26-åringen beskrives som en nær venn og kriminell partner med en 27 år gammel mann som utpekes som lederen av Young Bloods, den beryktede gjengen på Holmlia i Oslo.

Møtte ikke i februar

Totalt er fire menn, alle med tilknytning til gjengmiljøet på Holmlia, tiltalt for oppbevaring av 253 kilo hasj og omsetning av 81 kilo hasj. Det dreier seg om to menn på 27 år og to menn på 26 år.

27-åringene fikk rettssakene sine behandlet i februar. De ble dømt til henholdsvis syv år og fem år og seks måneders fengsel.

Sakene ble utsatt for de to 26-åringene. Den ene har tyrkisk opphav, den andre er kurdisk.

Tyrkeren som ikke møtte i retten tirsdag, møtte heller ikke i februar.

Dermed var det kun den 26 år gamle kurderen som møtte i retten tirsdag. Han nekter enhver befatning med hasjen som ble funnet på Abildsø i mars i 2016.

Skulle bare lufte hunden

Beslaget ble gjort ved en ren tilfeldighet. Politiet og tollvesenet var ute på et helt annet oppdrag da en narkotikahund trengte å luftes. På turen, markerte hunden utenfor en garasje.

Politiet tok seg inn og fant til sammen 173 kilo hasj. I tillegg fant de spor som tydet på at det nylig hadde befunnet seg ytterligere 81 kilo hasj i garasjen. Stoffet har en gateverdi på 15 millioner kroner.

– Jeg har aldri vært i den garasjen. Jeg har aldri sett den, hørt om den, og jeg vet ikke hvor den er, forklarte 26-åringen som møtte i retten.

Politiet har funnet DNA-spor fra kurderen inne i garasjen. Det dreier seg om avtrykk på en blå IKEA-pose og på en serviett.

26-åringens forsvarer, Vidar Lind Iversen, beskriver bevisene som «tynne».

Sentral i konflikten

Den tiltalte kurderen skal være sentral i den pågående konflikten i gjengmiljøet på Holmlia. Han er blant annet siktet for drapsforsøk etter at en mann ble skutt i nakken på Holmlia i oktober i fjor. Han nekter for å ha vært innblandet i drapsforsøket.

Kurderen sa i retten at han ikke er innblandet i noen konflikt. Han avviser også at han er et gjengmedlem, og han hevder at han ikke har begått kriminalitet på lang tid.

Det tror imidlertid ikke politiet på. De mener han er sentral i én av flere gjenger som har oppstått etter de interne konfliktene i Young Bloods på Holmlia.