KORTENE TETT TIL BRYSTET: Christian Eriksen vil ikke prate om fremtiden med TV 2.
KORTENE TETT TIL BRYSTET: Christian Eriksen vil ikke prate om fremtiden med TV 2. Foto: Filippo Monteforte

Eriksen taus om fremtiden

Christian Eriksen ville ikke bekrefte overfor TV 2 at han vil signere ny kontrakt med Tottenham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter to tredjeplasser og én andreplass i Premier League de tre siste sesongene, har Tottenham virkelig blitt en storklubb i europeisk målestokk.

Men trofeene har likevel uteblitt.

Derfor var det mange Tottenham-fans som følte at laget sto i fare for å bli oppløst i sommer.

Stemningen var derfor stor da manager Mauricio Pochettino signerte ny kontrakt med klubben i mai.

Da Real Madrid sto uten trener, fryktet mange at argentineren likevel kunne forsvinne, men den frykten viste seg å være grunnløs da lagets store stjerne, Harry Kane, også signerte ny kontrakt i juni.

Dele Alli og Christian Eriksen har blitt spådd å være de neste til å forplikte seg til klubben fra Nord-London. Men det var en ordknapp danske TV 2 møtte tirsdag formiddag i Anapa, Russland.

Dansken er blitt koblet til Barcelona denne sommeren, og i intervjuet med TV 2 kunne han valgt å berolige Tottenham-fansen som lurer på om han vil følge eksempelet til sin manager og Harry Kane. Det gjorde han imidlertid ikke.

– Vil du signere ny kontrakt med Tottenham?

– Jeg vil ikke snakke om fremtiden.

Det var Eriksens kontante svar. 26-åringen har kontrakt med Tottenham til 2020.

– Ingen overraskelse at det var Kane

Han var imidlertid mer interessert i å prate om sine engelske lagkamerater som karret seg til seier mot Tunisia mandag.

– Jeg fulgte kampen. Jeg så godt at Harry satte inn det siste målet der. Jeg unner ham selvsagt det beste. Det var en jevn og spennende kamp å se på. Selvfølgelig er det Kane som avgjør til slutt, det overrasker vel ingen, sier Eriksen til TV 2.

Harry Kane, Romelu Lukaku, Diego og Cristiano Ronaldo er noen av stjernene som har åpnet målkontoen hittil i mesterskapet. Eriksen scoret 11 mål i kvalifiseringen, men gikk målløs av banen mot Peru.

– Selvfølgelig ønsker alle å score i et VM. Det er bare til å spørre Yussuf (Poulsen) hvordan det føles. Men til syvende og sist så handler det om at vi går videre og får vist oss frem på en flott måte.​

​– Det blir en ny finale

For Danmark venter Australia i neste gruppespillkamp. Etter seieren mot Peru befinner laget seg i en veldig god posisjon i kampen om avansement til åttedelsfinale.

– Det er nok en finale. Skal vi sette oss i en enda bedre situasjon så skal vi slå Australia. Det er en finale nummer to.

Åttedelsfinale var danskenes uttalte mål før mesterskapet. Men etter hvert som den ene favorittene etter den andre famler, kan håpet være til stede for noe enda større. Tottenham-stjernen vil imidlertid ikke la seg lokke.

– Nå må vi først gå videre, før vi ser lenger enn åttedelsfinale. Nå har vi fokus på Australia, og så får vi se hvordan det går i den andre kampen i gruppen.​​