Harry Kane hylles: – Han er en ekstraordinær spiller

Superlativene hagler etter at Harry Kane ble matchvinner i VM-premieren mot Tunisia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Harry Kane er ekstraordinær. Han er en fantastisk spiller og en vidunderlig leder. Den siste spilleren som scoret like mange mål på 25 kamper for England var Gary Lineker. Fortsetter han slik kan det bli veldig bra.

Se høydepunktene fra England og Tunisia øverst

Det sier den tidligere England-kapteinen Terry Butcher til BBC etter at Kane scoret begge målene i Englands 2-1-seier over Tunisia. Harry Kane står nå bokført med 15 mål på 25 kamper for England.

– Jeg kan ikke få understreket viktigheten av å ha Kane på laget. Manageren ga han kapteinsbindet fordi han er en hærfører. Målene i kveld vil gi han selvtilliten han trenger, og jeg er sikker på at han vinner gullstøvelen i VM, sier Alan Shearer til BBC.

I 2014 måtte 24-åringen se VM fra sofakroken. Siden den gang har han bøttet inn mål for både det engelske landslaget og Tottenham. På 150 kamper har han scoret 108 mål for London-klubben.

Før mesterskapet i Russland har presset vært stort på storscoreren. Hele nasjonene forventet at han skulle score målene for England, som ikke har vunnet VM siden suksessen på hjemmebane i 1966.

– Kane skal ha æren
I åpningskampen mot Tunisia ble han tungen på vektskålen da han scoret begge målene for «Three Lions». Han måtte vente til det 93. minutt før han han fikk muligheten til å sende England til himmels.

Kane var så toneangivende at den tunisiske landslagssjefen også lot seg begeistre av VM-debutanten.

– Han er en av de beste angrepsspillerne i Premier League og vil bli jaktet av de største klubbene i verden. Jeg mener han skal ha æren for Englands seier i dag, han var alltid på riktig sted til riktig tid, sier Nabil Maaloul etter kampen.

– Har enda ikke scoret i august
​Selv om Gareth Southgate var strålende fornøyd etter kampen, benyttet han anledningen til å sende et stikk i retning matchvinneren.

– Det eneste Kane ikke har gjort er å score i August, ellers han har flyttet alle andre barrierer, sier England-manageren, og henviser til Kanes vane om ikke å score i begynnelsen av Premier League-sesongen for Tottenham.

– Å lede landet sitt til seier i VM er blant det største man kan oppleve som fotballspiller, fortsetter Southgate.

På søndag skal Kane og England igjen i aksjon, da møter de gruppe-jumboen Panama.