Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AP melder at 20-åringen ble skutt utenfor en motorsykkelforhandler i Deerfield Beach der han hadde sett på motorsykler.

Han skal ha vært inne i egen bil og klar til å dra da to væpnede gjerningsmenn gikk opp mot ham. Minst én av dem skal ha avfyrt våpenet, og begge skal ha rømt fra åstedet i en mørk SUV.

Politiet jobber nå ut ifra en teori om at overfallet var et mislykket ransforsøk. De har hittil ingen konkrete motiver, eller mistenkte.

Ifølge et øyenvitne TMZ siterer skal rapperen ha vært livløs og uten puls. Flere vitner har meldt om at flere skudd skal ha blitt avfyrt.

Han ble hastet til sykehus, men politiet i Broward County har opplyst at livet ikke stod til å redde. Ingen er så langt pågrepet for drapet.

Lovende karriere

Rapperen, som egentlig heter Jahseh Dwayne Onfroy, ble verdenskjent allerede som tenåring. Han har toppet VG-lista med to album. Han er blant annet kjent for låten «SAD!» og «Jocelyn Flores». Sistnevnte har over 300 millioner avspillinger på Spotify.

Artisten ble først kjent etter sangen «Look at me» gikk viralt på sosiale medier i 2016. Hans debutalbum «17» kom ut i august 2017, og han var for tiden aktuell med sitt nye album «?» som kom ut i mars i år. Albumet var nummer én på Billboards hitliste da det ble lansert, ifølge CNN.

Musikken til rapperen har på mange måter skilt seg ut fra annen rap. Han er kjent for å blande ulike musikalske sjangre, og har høstet strålende kritikk for musikken sin.

SKUTT SITTENDE: Rapperen ble skutt mens han satt i sin egen bil. Her etterforsker politiet bilen 19. juni.
SKUTT SITTENDE: Rapperen ble skutt mens han satt i sin egen bil. Her etterforsker politiet bilen 19. juni. Foto: John Mccall / AP

Kontroversiell artist

Rapperen har tidligere vært i hardt vær, og har vært siktet for en rekke forhold. Blant annet har han vært siktet for vold mot sin gravide kjæreste, skriver TMZ. Han ventet fortsatt på rettssak for siktelsen da han ble skutt og drept.

Da det nye albumet hans ble lansert i mars hadde han i en tid vært under husarrest på grunn av trakasseringsanklager, skriver CNN.

Allerede fra starten av karrieren har rapperen fått kritikk for kontroversiell oppførsel. Musikkvideoen til hans første kjente låt «Look at me» viser rapperen som trer en renneløkke rundt halsen på en ung hvit gutt, og henger ham. Dette skapte mye rabalder på sosiale medier og i amerikanske aviser. Selve videoen handlet om rasedebatten i USA, og viste historiske hendelser relatert til rasisme.

Rapperen avslutter videoen med å si:

«Er du villig til å risikere ditt barns fremtid på grunn av dine egne fordommer? Valget er ditt, men barnet ditt vil ikke stå bak hatet. Denne generasjonen vil bli elsket, oppdratt, hørt og forstått.»

Kort tid etter dødsfallet ble kjent, reagerte artisten Kanye West på Twitter.