England-profiler raser mot videodømming: – Det må være en spøk

England ropte på straffespark da Harry Kane flere ganger ble revet ned i 16-meteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

England klarte til slutt å hale i land seieren mot Tunisia etter Harry Kanes seiersmål på overtid.

Men det var en tøff batalje på veien dit, og hadde det blitt 1-1 ville britene følt seg snytt av dommerne – og ikke minst videodømmingssystemet VAR.

– Kom igjen VAR, dette må være en spøk, skriver tidligere England-profil Gary Lineker på Twitter i det Harry Kane ble revet over endte i Tunisias sekstenmeter i første omgang.

På stillingen 1-1 var det flere situasjoner som fikk det til å koke hos tidligere England-profiler.

– VAR må være ødelagt i kveld, skriver tidligere England og Tottenham-spiller Jermaine Jenas.

– Når dommerne hadde møte med media i forkant av mesterskapet sa de at holding i feltet ville bli tatt seriøst. Jeg tror ikke de nevnte at det ikke gjelder Harry kane, skriver BBC-programleder Mark Chapman.

Før Kane scoret seiersmålet var det vilt VAR-raseri i England, der man mente at kapteinen hadde blitt snytt for straffe to ganger.

– Vi kunne fått et par straffer, spesielt når du ser på den de fikk. Det var et par cornere der de holdt tak i oss og forsøkte å stoppe løpene våre. Det var kanskje rettferdigheten som feiret til slutt, sa Harry Kane etter kampen.

– Åpenbar feil
​Jesper Mathisen mener også at England burde blitt idømt et straffespark etter at Harry Kane ble revet over ende i sekstenmeteren.

– Kane-situasjonen er en åpenbar feil. Blir holdt og lagt i bakken. Klart frispark, og i sekstenmeteren er det selvfølgelig straffespark. Hvorfor ikke dommeren bruker VAR her forstår jeg ikke. Føler han at han så situasjonen godt nok? Svak dømming, på grunn av en svak dommer, konkluderer Mathisen.

Tidlig i andre omgang ble Kane nok en gang revet ned inne i boksen, men heller ikke denne gangen tok dommer Wilmar Roldán i bruk VAR. Det førte til sterke reaksjoner.

– Dommeren ser ikke en gang på det. Kane blir dratt i bakken. Det er egentlig ganske latterlig, freser Arsenal-legenden Martin Keown.

​Det så ut til at Englands massive press ikke skulle betale seg, men ett minutt på overtid tok kaptein Harry Kane ansvar.

En corner fra Kieran Trippier landet på pannebrasken til Harry Maguire, som headet ballen videre mot bakre stolpe. Der ventet Kane, som stanget inn 2-1-seier for England.

Etter kampen var det en lettet VM-debutant som møtte pressen.

– Det er enormt. Jeg er så stolt av guttene. Det var tøft. Jeg syntes vi spilte veldig godt, spesielt i første omgang, og vi fortjente å ta ledelsen. Vi kunne scoret noen flere, sier Kane.