TOMMEL OPP: Sander Berge, her fra en trening med landslaget i Reykjavik før privatlandskampen mot Island i i begynnelsen av juni, har troen på Norge-laget til Lars Lagerbäck.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
TOMMEL OPP: Sander Berge, her fra en trening med landslaget i Reykjavik før privatlandskampen mot Island i i begynnelsen av juni, har troen på Norge-laget til Lars Lagerbäck. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

– Jeg vil tørre å påstå at vi er gode nok for gruppespillet i VM

Sander Berge, som fortsatt ikke har bestemt seg for hva han gjør til høsten, lar seg ikke skremme av det han har sett så langt i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ja, det rykker litt i bena. Jeg skulle gjerne ha vært der selv.

Det sier Sander Berge, hjemme i Norge på ferie, etter å ha sett landet hvor han tjener til livets opphold, Belgia, til slutt komfortabelt ta seg forbi Panama.

Et Panama-lag som er et av flere VM-lag Norge har møtt nylig - og flere av de har imponert.

– Norge hadde vist seg frem fra en god side

Island, for eksempel, imponerte en hel fotballverden med uavgjort mot Argentina - mindre enn to uker etter at de tapte mot Norge.

Australia, som fikk bank av Norge i mars, imponerte også mange ved å bare knepent tape mot stornasjonen Frankrike.

Da er det kanskje ikke så rart at man gjør seg noen tanker om hva man selv kunne ha utrettet om man hadde kvalifisert seg.

– Vi ser at flere «underdogs» har bitt godt fra seg i de første kampene mot store nasjoner, så jeg tror absolutt at vi kunne ha bitt godt i fra oss. Det hadde vært gøy å være med i mesterskapet, sier Berge.

– Har Norge nivået til mange av lagene her?

– Det synes jeg. Det har vi vist i treningskampene i det siste. Og nå går vi inn i en spennende kvalifisering med Nations League, og da er vi forhåpentligvis med i EM i 2020. Og da kan vi se mot neste VM igjen.

– Hvor store er sjansene for at vi ser Norge i EM om to år?

– De er veldig gode. Vi har et spennende mannskap på gang og et bra apparat rundt, så jeg synes det ser veldig lovende ut.

– Hadde et Norge som endelig er i medvind tatt seg videre til sluttspillet her i VM?

– Jeg vil tørre å påstå at vi er gode nok for et sluttspill, ja, ut i fra det vi har levert og det jeg har sett av VM hittil. Men mesterskap er selvsagt noe helt annet enn treningskamper og kamper i kvalifisering, så det er vanskelig å sammenligne, men vi hadde gitt alt om vi hadde vært her. Og jeg tror vi hadde vist oss frem fra en god side, sier 20-åringen.

– Jeg vet at folk har sett noe de liker

Hva Norge hadde utrettet i VM i Russland blir, selvsagt, bare spekulasjoner.

Men så er også Sander Berge vant med spekulasjoner.

20-åringen har blitt koblet til en rekke av Europas større klubber det siste året.

Sevilla-klubbene Betis og Sevilla har blitt hyppig nevnt, og det samme har Arsenal, Liverpool og flere klubber fra Serie A.

Kontrakten med Genk strekker seg ut 2021-sesongen, og Asker-gutten vil ikke avsløre hva fremtiden holder helt ennå.

– Har du bestemt deg for om du blir i Belgia ett år til, eller er du fortsatt åpen for å flytte på deg allerede i sommer?

– Jeg forholder meg egentlig bare til at jeg har «pre season»-start nå i Genk førstkommende torsdag. Det har vært fokuset helt siden jeg kom tilbake. Jeg hadde en god «rehab» og fire gode kamper på slutten av sesongen. Sommeren har jeg bare brukt på å koble av og å fokusere på å være 100 prosent når jeg kommer tilbake, sier han og smiler.

– Stemmer det at nesten hele Europa ligger langflate etter deg? Du har vel en agent som vet noe om det.

– Jeg vet at det er interesse rundt meg som spiller og person. At folk har sett noe de liker, selvsagt. Men det er en del av businessen i fotballen. Presterer man i noen kamper, blir det fort oppstyr. Og særlig på den arenaen jeg gjorde i fjor i Europa League. Men det får de rundt meg styre. Jeg har ingen deadline, avslutter han.