NORGESKONSERT: Eminem (45) spiller under Oslo Sommertid lørdag 30. juni. Her avbildet på scenen under Bonnaroo Music and Arts Festival i Manchester, Tennessee i USA.
NORGESKONSERT: Eminem (45) spiller under Oslo Sommertid lørdag 30. juni. Her avbildet på scenen under Bonnaroo Music and Arts Festival i Manchester, Tennessee i USA. Foto: Stella Pictures

Disse artistene skal varme opp for Eminem

Oslo Sommertids line-up på Voldsløkka er klar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da det ble kjent at rap-ikonet Eminem (45), Marshall Bruce Mathers, skal holde sin første norgeskonsert på 17 år, gikk folk mann av huse for å skaffe seg billetter til begivenheten.

Showet, som er en del av Oslo Sommertid 30. juni, ble utsolgt på knappe seks minutter og satte ny norgesrekord.

– Det har vært en glede

Nå er hele festivalens line-up klar.

I tillegg til Eminem består programmet av norske Klovner i Kamp og OnklP samt de amerikanske rapperne Royce da 5'9" og Pusha T.

– Vi er veldig fornøyde med det ferdige programmet til Oslo Sommertid og det føles fantastisk bra å omsider kunne få kunne slippe resten av line-upen. Det har vært en glede å sette sammen programmet og vi føler at vi nå har en fullverdig dag å gi til publikum, sier festivalarrangør Osmundsvaag i en pressemelding.

– Tåsen-linken til Klovner i Kamp kunne ikke vært mer perfekt, OnklP er Norges svar på Eminem, mens Pusha T og Royce er i en klasse for seg selv og enormt talentfulle i sin sjanger.

KLOVNER I KAMP: Aslak Hartberg (Alis), Thomas Gullestad (Fingern) og Esben Selvig (Dansken) skal dele scene med Eminem.
KLOVNER I KAMP: Aslak Hartberg (Alis), Thomas Gullestad (Fingern) og Esben Selvig (Dansken) skal dele scene med Eminem. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Helt sjukt

Klovner i Kamp-gutta, Aslak «Alis» Hartberg, Thomas «Fingern» Gullestad og Esben «Dansken» Ullbæk Bundgaard Jørgensen Selvig, er helt over seg av begeistring for å få dele scene med en av hip hopens største legender.

– At vi skal åpne ballet når Eminem kommer til Tåsen, nabolaget hvor vi vokste opp, er såpass spesielt at vi har lyst til å rope det høyt, sier de i en uttalelse.

ONKLP: Pål Tøien, bedre kjent som OnklP, skal varme opp for Eminem.
ONKLP: Pål Tøien, bedre kjent som OnklP, skal varme opp for Eminem. Foto: Gitte Johannessen / NTB Scanpix

– Vi skrev de første låtene våre i blokka ved siden av scena og hadde vi den gang visst at Eminem en dag skulle spille på Voldsløkka så hadde det gått helt rundt for oss.

Også hele Norges onkel, Pål Tøien, bedre kjent som OnklP, har vanskelig for å skjule sin entusiasme over å opptre på samme scene som rap-ikonet.

– Det kommer til å bli helt sjukt å stå på samme scene som Eminem under årets Oslo Sommertid! Lover er dummt show med fete overraskelser!, sier OnklP i en uttalelse.

Rap-kollega til Norge

Detroit-rapperen Royce da 5'9", Ryan Daniel Montgomery, har vært en del av Eminems følge i lang tid. Da hovedsakelig som den andre halvdelen i rap-duoen «Bad Meets Evil» som gutta startet i 1999.

RAP-KOLLEGA: Royce da 5'9
RAP-KOLLEGA: Royce da 5'9" og Eminem utgjør duoen «Bad Meets Evil». Foto: Jamie Mccarthy / AFP

Duoen står blant annet bak monsterhiten «Lighters» i samarbeid med Bruno Mars fra 2011.

I tillegg har han hatt en rekke samarbeidsprosjekter med blant andre Dr. Dre, P. Diddy og Joe Budden.

The Bronx-rapperen Pusha T, Terrence LeVarr Thornton, tar også turen til Voldsløkka og Oslo Sommertid.

41-åringen startet sin karriere i «Clipse», hip hop-duoen han hadde med sin bror, Gene Thornton, bedre kjent som «No Malice». I 2010 gikk Pusha T solo, og signerte med plateselskapet «Def Jam» under det som da var Kanye Wests «G.O.O.D Music». Thornton ble imidlertid valgt som ny president for selskapet i 2015.

TIL NORGE: Bronx-rapperen Pusha T varmer opp for Eminem 30. juni.
TIL NORGE: Bronx-rapperen Pusha T varmer opp for Eminem 30. juni. Foto: Ethan Miller / AFP

Hans siste album, «Daytona», ble produsert eksklusivt av Kanye West. Da albumet kom i mai ble det svært godt mottatt, og ble Pusha Ts høyest listede album både på Billboard og VG-lista her i Norge.

Norges største konsertarena

Det var i fjor sommer at idrettsanlegget på nærmere 40.000 kvadratmeter ble testet som konsertarena.

De første til å headline på Norges nye konsertarena var tvillingene Marcus & Martinus, som sang for omlag 35.000 tilskuere.

Hvor mange billetter som er solgt til Eminem-konserten vites ennå ikke, men da TV 2 intervjuet arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul i fjor sommer, sa han at området kan huse opp mot 60.000 tilskuere.

– Dette er tidenes største konsertarena i Norge. I etterkant av arrangementet skal arenaen evalueres og godkjennes, og om alt går som alle håper, så kan det sette Oslo på kartet igjen som internasjonal aktør for storkonserter, sa han den gang.