FRISKMELDES: Mohamed Salah er klar til den viktige kampen mot vertsnasjonen Russland.
FRISKMELDES: Mohamed Salah er klar til den viktige kampen mot vertsnasjonen Russland. Foto: Karim Jaafar

Salah klar til dyst mot Russland

Mohamed Salah er endelig klar for VM-debut når Egypt går for seier mot høytflygende russere i St. Petersburg tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Russland fikk en pangstart på mesterskapet på hjemmebane med 5–0 over Saudi-Arabia, mens Egypt tapte 0-1 mot Uruguay med Salah på benken.

Tirsdag er Liverpool-profilen klar for spill etter å ha vært ute med en skulderskade.

– Han spiller kampen etter å ha deltatt i to treningsøkter, sier en talsmann for Egypt-troppen, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Landslagssjef Héctor Cúper motsto fristelsen å bytte inn Salah i åpningskampen. Der sto det 0-0 til Jose Gimenez stanget inn uruguayansk seier i det 89. minutt.

Planen var egentlig å bruke ham, men Cùper ombestemte seg etter den siste treningsøkten.

– På slutten av treningsøkten undersøkte vi ham nærmere og det var litt tvil om hvorvidt han ville bli skadet igjen hvis han falt eller ble taklet.

– Vi ville unngå risiko. Vi ønsker å ha ham i toppform mot Russland og Saudi-Arabia, forklarte Cuper.

– En av de største attraksjonene i VM

Egypt trenger i praksis minst uavgjort mot russerne for å ha sjanse til å ta seg videre til VMs åttedelsfinale. TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener imidlertid at Egypt i realiteten må vinne.

– Dette er en kamp som Egypt må vinne. Hvis ikke Salah hadde blitt klarert til denne kampen så hadde det jo nesten ikke vært vits å ha ham med. Det er nå han må bidra. Egypt må helst slå Russland. De har ingenting å tape. Om han så må ut igjen med litt smerter så har han god tid til å bli klar igjen til Premier League starter.

Mathisen er begeistret over at Salah nå friskmeldes.

– Det er en av de største attraksjonene i VM. Vi ønsker å se de beste og i år har vært helt i ypperste verdensklasse. Det er fantastisk at han er tilbake. Og forhåpentligvis får vi se en sprek Salah i morgen.

(©NTB)