Nydelig pavlova med råkrem og friske bær

Denne pavlovaen passer til de fleste anledninger. Lag gjerne marengsbunnen noen dager før og pynt med krem og friske bær rett før servering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prøv denne pavlovaen i sommer.

Et godt tips er å lage marengsbunnen noen dager før du skal servere den. Så pynter du med råkrem og friske bæ rett før servering.

Husk å les over hele oppskriften først.

Marengsbunn:

6 eggehviter, romtempererte

1/4 ts salt

250 g sukker (fint)

1 ss maisennamel

1 ½ ts bringebæreddik eventuelt hvitvins-eddik

Det er veldig viktig at bakebollen er helt ren og fri for fett. En mulighet er å gni bakebollen med litt sitron.

Varm stekeovnen til 120 grader.

Slik gjør du

Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehviter og salt til de danner et mykt «skum». Øk hastighetene på kjøkkenmaskin og pisk videre til «skummet» danner stive topper, deretter tilsett du sukker litt etter litt. Pisk til blandingen er stiv og blank og alt sukker er oppløst.

Sikt inn maisennamel, tilsett eddik og vend lett sammen med en slikkepott.

Legg bakepapir på et stekebrett, tegn stor sirkel på ca 26-28 cm. Fordel blandingen til en kakebunn som er ca. 2 ½ cm høy.

Bruk slikkepotten til å jevne kantene. Gjør det ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Lag gjerne en grop på midten til fyllet.

Stek på nederste rille i varm stekeovn (120 grader) i ca. 1 ½ time til bunnen er lys kremfarget og er sprø på yttersiden.

Skru av stekeovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til kaken er avkjølt med stekeovns-døren på gløtt. La den gjerne stå over natten.

Oppbevar den i kald stekeovn, eller pakk den i et kjøkkenhåndkle og oppbevar tørt (ikke kaldt) på kjøkkenbenken.

Kakebunnen kan gjerne stekes flere dager i forveien, og er et ypperlig alternativ hvis du skal reise i et selskap eller har lyst til å ta med deg kake på hytta.

Råkrem

Visp 3 eggeplommer og 2 ss sukker til stiv eggedosis og vend inn i vispet krem. Fordel kremen over bunnen og pynt med friske bær. Jeg har brukt jordbær, blåbær og kiwi og frisk mynte.

Kaken pyntes rett før servering.