NY SYKSESS? James Rodríguez feirer her ett av sine seks mål i forrige VM. REUTERS/Kai Pfaffenbach
NY SYKSESS? James Rodríguez feirer her ett av sine seks mål i forrige VM. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Forrige VMs gigant vil gjenta suksessen: – Han kan heve et ordinært lag til et superlag

James Rodríguez sto for både flest og vakrest mål under VM for fire år siden. Nå vil han overgå mesterskapet som gjorde han til verdensstjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han begeistret en hel fotballverden med vakkert spill og vidunderlige mål i Brasil, og sendte nasjonen til en historisk kvartfinale.

Se Colombia-Japan på TV 2 fra klokken 13.30

Siden den gang har James Rodríguez blitt en verdensstjerne, og spilt for Real Madrid og Bayern Munchen. Nå øyner Colombias nummer ti en ny, historisk bragd.

– Hvorfor ikke? Jeg vil levere et godt VM, og hjelpe landet mitt til semifinale eller finale, sier Rodríguez til Bundesligas ofisielle sider før VM.

TV 2s kommentator, Marius Skjelbæk, er klar på Rodríguez' betydning for landet.

– Han er stjernen og den kreative kraften i dette laget. Det er han som kan heve dem fra et ordinært lag til et superlag. Han er spilleren alle forventer noe av.

Likevel tror Skjelbæk det skal bli tøft for Rodríguez å følge opp 2014-VM.

– Jeg forventer at de tar seg videre fra gruppespillet, selv om dette kanskje er den jevneste gruppa i mesterskapet. Men jeg er usikker på om de er like gode som sist, og har vanskelig for å se at de kan toppe en kvartfinale, sier Skjelbæk.

– Det var hans mesterskap
Colombia har aldri kommet lengre enn kvartfinalen, som de gjorde i 2014. Da ble Rodríguez VMs toppscorer, og fikk sitt virkelige gjennombrudd som toppspiller.

– Alles øyne var rettet mot Neymar i 2014. Men det mesterskapet tilhørte James Rodríguez. Han fikk gullstøvelen, og scoret også et helt eksepsjonelt mål mot Uruguay, sier Skjelbæk.

26-åringen ble Colombias stjerneskudd i et mesterskap der de manglet sin lederstjerne. Radamel Falcao mistet mesterskapet etter en alvorlig kneskade. Nå får de to muligheten til å skinne sammen, og igjen sende Colombia til himmels. Etter en mislykket kvalifisering i 2010 og skaden i 2014, er 32 år gamle Falcao endelig klar til å lede sitt land i et VM.

VM-DEBUT: Falcao (32), som her feirer scoring i kvalifiseringen, er nå klar for sitt første VM / AFP PHOTO / Raul ARBOLEDA
VM-DEBUT: Falcao (32), som her feirer scoring i kvalifiseringen, er nå klar for sitt første VM / AFP PHOTO / Raul ARBOLEDA

– Det blir helt fantastisk. Jeg har jobbet så hardt i så mange år. Nå er jeg nær å oppfylle drømmen om å spille VM for landet mitt, sa tidenes mestscorende Colombia-spiller til fifa.com før mesterskapet.

– En skadefri Falcao i form kan heve et hvert lag. Han er en spektakulær målscorer på sitt beste. Det vil heve Colombia i kraft av at nå er toppspissen deres klar. Formasjonen deres er skreddersydd for en målscorer helt på topp.

Tirsdag kan «El Tigre» score sine første VM-mål mot Japan, laget Colombia kjørte over og sendte ut av VM for fire år siden.

Deretter venter Polen og Senegal i kampen om avansement fra gruppe H.