KOKURRENTER: Et av Lufthansas Airbus A320-200-fly på Oslo Lufthavn. Bak står Norwegian Boeing 787-8 Dreamliner.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KOKURRENTER: Et av Lufthansas Airbus A320-200-fly på Oslo Lufthavn. Bak står Norwegian Boeing 787-8 Dreamliner. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tysk flygigant viser interesse for Norwegian

Lufthansa-sjefen bekrefter at de er i samtaler med Norwegian.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det ligger an til en ny bølge med konsolideringer i flybransjen, noe som betyr at vi også er i kontakt med Norwegian, sier Lufthansa-sjef Carsten Spohr til Süddeutsche Zeitung.

Bakgrunnen for at Lufthansa viser interesse for Norwegian er det tyske flyselskapets ønske om å vokse i lavprissegmentet. Den tyske flykjempen har i dag datterselskapet Eurowings i dette markedet.

Mandag ettermiddag bekrefter også Norwegian-sjef Bjørn Kjos overfor NRK at det har vært kontakt mellom selskapene angående et mulig oppkjøp. Norwegian-aksjen steg mandag med 10,1 prosent på Oslo Børs etter oppkjøpsspekulasjonene.

Hvorvidt kontakten med Norwegian ender med et oppkjøp avhenger av strategisk merverdi, pris og andre konkurransehensyn.

Lufthansa er ikke det eneste selskapet som viser interesse for Norwegian.

Det norske flyselskapet har allerede avslått to bud fra Lufthansa-konkurrent og British Airlines-eier International Airlines Group (IAG).

– Budene er vurdert sammen med Norwegians finansielle og juridiske rådgivere, og ble enstemmig avvist på grunnlag av de verdsatte Norwegian og utsiktene til selskapet for lavt, skrev Norwegian i en melding knyttet til nyheten om uenigheten med IAG.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos har også uttalt at Ryanair har vist interesse for Norwegian.

Lufthansa har tidligere også snust på Norwegian-konkurrent SAS.