Rivaldo: – Jeg vil ikke se at noen av de brasilianske spillerne gråter

Brasil-legenden Rivaldo kommer med en klar oppfordring til spillerne på landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storfavoritt Brasil fikk ingen pangåpning på VM og klarte bare uavgjort 1-1 i sin første kamp i gruppespillet søndag kveld.

Se høydepunkter fra kampen øverst!

Før VM på hjemmebane for fire år siden var Brasil i likhet med i år en av de store favorittene til VM-gullet.

Men i semifinalen mot Tyskland ble Brasil ydmyket på det groveste og tapte hele 1-7.

Foran årets mesterskap har flere av Brasils stjerner fått kritikk for å ha vist for mye følelser på banen, skriver ESPN.

Både Thiago Silva og Neymar har måttet tåle tyn i media etter at de gråt under Brasils nasjonalsang i VM for fire år siden.

Mange vil nok også huske hvordan brasilianske spillere viste fram en drakt med Neymar Jr., som gikk glipp av semifinalen i VM mot Tyskland i 2014 på grunn av brudd i en ryggvirvel.

«Vi skal vinne VM for Neymar», var meldingen fra brasilianerne før kampen, og det så nærmest ut som landslagsstjernen hadde avgått med døden.

KLAR TALE: Rivaldo ønsker ikke å se at noen brasilianske spillere gråter under nasjonalsangene i VM i Russland.
KLAR TALE: Rivaldo ønsker ikke å se at noen brasilianske spillere gråter under nasjonalsangene i VM i Russland. Foto: Braastad, Audun

– Jeg vil ikke se at de gråter
Den tidligere fotballhelten Rivaldo fikk med seg 74 landskamper og 35 mål for Brasil og vant VM landslaget i 2002. Han var også på banen da Brasil tapte VM-finalen mot Frankrike i 1998.

Rivaldo gjør det klart at han ikke ønsker å se noen brasilianske spillere ta til tårene i Russland-VM.

– Spillerne må holde seg rolige og spille med glede. Jeg vil ikke se gråtingen under nasjonalsangene. De kan kjenne på følelsene, men ikke felle noen tårer. Jeg er imot det. Det er et tegn på svakhet, og hjelper ingen, sier Rivaldo, ifølge ESPN.

– Spillerne må kjenne på lidenskapen i sitt hjerte, og spille med blod i øynene. For det som virkelig er en god følelse, det er å vinne VM. De aner ikke hvilken glede de vil oppleve hvis de klarer det, både for seg selv og sin familie, poengterer han.

– Det er ikke det samme som å spille på klubblaget
Rivaldo advarer dagens brasilianske stjerner mot å ta for lett på kampene i VM-sluttspillet.

– De må vise personlighet for å vinne VM. Det er ikke det samme som å spille for klubblaget. Alt er tøffere. Brasil har strålende spillere, men de må ikke frykte presset fra fansen, sier Rivaldo, og slår fast:

– De må glemme at 200 millioner TV-seere sitter hjemme i Brasil og ser på, konstaterer Rivaldo om fortsettelsen for de brasilianske stjernene.

– Vi skal reise oss
Brasils målscorer mot Sveits, Philippe Coutinho, understreket etter kampen at Brasil vil reise seg i de resterende kampene i gruppespillet.

– Slik er VM. Åpningskamper er alltid vanskelige. Vi må bare se framover til neste kamp, sa Coutinho til ZDF.

Stemningen var en helt annen i den sveitsiske leiren etter kampen. Trener Vladimir Petkovic var stolt av spillerne.

– Jeg er veldig fornøyd med måten vi framstod på. I dag viste vi at ingen kan ta lett på oss. Vi er et lag som kan skape gode resultater, sier han ifølge BBC.