Meksikansk sensasjon mot Tyskland: – Sombreroene flyr gjennom luften

Den tyske seiersmaskinen ble effektivt stoppet av et hardkjempende meksikansk mannskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyskland – Mexico 0-1:

Tyskland har vunnet samtlige åpningskamper i VM siden 1990.

De regjerende verdensmesterne har til sammen scoret 20 mål i åpningskampene siden 2002. Totalt har Tyskland vært i åtte VM-finaler.

Men mot Mexico fikk tyskerne tatt på senga i første omgang. Hirving Lozano sendte Mexico i ledelsen på vakkert vis etter 34 minutters spill.

Se scoringen og alle høydepunktene fra seieren øverst!

Det ble kampens eneste mål, og Mexico vant sensasjonelt 1-0 over de regjerende mesterne i gruppe F.

– Vi er bare så glade. Både jeg og lagkameratene jobbet så bra. Vi løp og løp og spilte med hjertet. Dette resultatet fikk vi fordi alle jobbet knallhardt, sa Mexicos målscorer Hirving Lozano etter kampen, ifølge BBC.

– Jeg vet ikke om dette er den største seieren i Mexicos historie. Men det er uten tvil en av de største. Det er fantastisk å få denne strålende starten når vi spiller mot verdens beste i VM. Takk Gud for dette resultatet. Det er det beste målet jeg har scoret i hele min fotballkarriere. For alle er det en drøm å spille i VM, sa han videre.

Mexicos trener Juan Carlos Osorio røper at kampplanen ble lagt allerede for seks måneder siden.

– Vi la en plan allerede for seks måneder siden. På grunn av skader, måtte vi være pragmatiske, men planen var hele tiden å ha to raskere spillere på kanten, sa suksesstreneren etter kampen, ifølge BBC.

– Vi viste alle at dette laget har en strålende fremtid. Dette var en strålende kamp, men vi skal feire på ansvarlig vis og forberede oss godt til neste kamp. Jeg ønsker å dedisere denne seieren til alle meksikanske fans som har vært med på vår reise og støttet oss. De som ikke støtter oss, vil vi ovebevise til å begynne å støtte oss, oppsummerte en strålende fornøyd meksikansk trener.

I den tyske leiren var stemningen en helt annen.

– Alle er veldig skuffet over resultatet, men vi må komme oss videre. Vi har rutine og erfaring til å snu dette, sier Joachim Löw ifølge BBC.

​​– Mexico er en gave til VM
Ekspertene roste Mexico opp i skyene etter sjokkseieren mot den tyske seiersmaskinen.

– For et deilig fotballag. Tenk at de hadde krefter til å gjennomføre dette her. Du trenger helter i alle posisjoner for å klare å slå de regjerende verdensmesterne, mente TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– Dette var mektig å se på. Mexico var strålende, sa TV 2-ekspert Petter Myhre etter scoringen.

– Sombreroene flyr gjennom luften. Lozano har gitt Mexico ledelsen mot selveste Tyskland, utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter at Mexico tok ledelsen.

Etter kampen sa kommentatoren følgende:

– Sensasjonen var et faktum. De meksikanske spillerne knytter nevene i triumf. Mexico slo Tyskland, og det var fortjent. Det var en seier for kollektivet, galskapen, innsatsen, energien og gleden, sa Alsaker.

– Jeg tror vi kommer til å huske disse bildene etter VM er over. Javier «Chicharito» Hernández' tårer. Jeg er så glad for å se dette laget på sitt aller beste. De har vært gode mange ganger, men aldri så gode som de var idag. Det var galskap, og rett og slett morsomt. For en gave til VM dette meksikanske laget er, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

– Jeg forstår at Javier «Chicharito» Hernández gråter. Mexico var en lagmaskin, full av helter i alle posisjoner, slo ekspertkollega Brede Hangeland fast.

– Det var mektig å se på
Mexico gikk rett i strupen på Tyskland og skapte de største sjansene i åpningsminuttene. Så overtok Tyskland kontrollen.

De dominerte fullstendig, men Mexico kjempet godt og holdt tempoet oppe.

Etter 34 minutters spill fikk Mexico lønn for strevet. Hirving Lozano ble spilt gjennom av Chicharito. Han driblet av en motspiller, beholdt roen, og sendte Mexico opp i en overraskende 1-0-ledelse.

– Der satt den. Sombreroene flyr gjennom luften. Lozano har gitt Mexico ledelsen mot selveste Tyskland, utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter at Mexico tok ledelsen.

– Det er helt fortjent. Mexico vant ballen da Tyskland gikk frem med mye folk. Han klarte å holde balansen og roen og plasserte ballen i nærmeste hjørnet. Det var mektig å se på. Mexico var vært strålende, sa TV 2-ekspert Petter Myhre etter scoringen.

Like etter var Tyskland nær 1-1 da Toni Kroos fyrte av et langskudd i tverliggeren og over. Mexico kunne imidlertid juble for en overraskende ledelse ved pause.

– Mexico traff 100 prosent på kampplanen og utførelsen. Mexico stresset tyskerne noen enormt når de hadde ballen. De ledet fortjent, oppsummerte Myhre.

– For et deilig fotballag. At de hadde krefter til å gjennomføre dette her. Du trenger helter i alle posisjoner for å klare å slå de regjerende verdensmesterne. Tyskland ble tatt på sengen av et veldig, veldig godt meksikansk lag, sa ekspert Brede Hageland om Mexico under TV 2 Sumo-sendingen i pausen.

Et rystet tysk mannskap visste at de måtte fremover på banen etter sidebyttet.

Löws menn slet med å skape de store sjansene, samtidig som Mexico fremdeles kjempet febrilsk og satset på kontringer.

Tyskland kommer imidlertid nærmere og nærmere en utligning. Både Thomas Müller og Timo Werner misbrukte begge gode sjanser fra kloss hold.

Mexico sendte alle mann i forsvar det siste kvarteret. Tyskland skapte en rekke sjanser til å utligne, men Mexico holdt unna og vant 1-0. Sensasjonen var et faktum.

Özil fra start for Tyskland
For Mexico startet både Javier Hernandez og Carlos Vela, som begge har en fortid i Premier League.

For Tyskland startet blant annet Arsenal-stjernen Mesut Özil. Marvin Plattenhardt fikk også sjansen fra start. På topp startet storscoreren Thomas Müller.

Landslagssjef Joachim «Jogi» Löw gjorde dermed to endringer fra laget han startet med i den siste oppkjøringskampen før VM.

– Samhold, motivasjon og viljestyrke. Det er nøkkelordene for dette laget. Alle her er elitespillere med stor selvtillit, og alle har opplevd store ting før de kom hit til VM, sa Tysklands stjernespiller Toni Kroos før kampstart, ifølge BBC.

Slik startet lagene:

Tyskland (4-2-3-1): Neuer (kaptein) – Plattenhardt, Kimmich, Hummels, Boateng – Khedira, Draxler – Kroos, Özil, Werner – Müller

Mexico (4-4-2): Ochoa – Ayala, Salcedo, Layun, Moreno – Gallardo, Herrera (kaptein), Guardado, Vela – Hernandez, Lozano

Dommer: Alireza Faghani, Iran

Stadion: Luzjniki Stadion, Moskva