SKADESMELL: William Kvist måtte kaste inn håndkleet etter han fikk kneet til Jefferson Farfán i ribbeina under gårsdagens kamp.
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau scanpix / NTB scanpix
SKADESMELL: William Kvist måtte kaste inn håndkleet etter han fikk kneet til Jefferson Farfán i ribbeina under gårsdagens kamp. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau scanpix / NTB scanpix

hareide bekrefter dansk skadesmell:

Nøkkelspiller mister resten av VM

Danmarks midtbanespiller William Kvist er ute av VM etter skaden mot Peru.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Åge Hareide dagen etter den viktige 1-0-seieren mot Peru. Den 33-årige midtbanespilleren blir sendt hjem på grunn av to brukne ribbein og en punktert lunge.

Det var i første omgang i lørdagens kamp mot Peru at Kvist fikk et ublidt møte med et peruansk kne. Dansken prøvde å spille videre, men smertene ble for store. Danmarks nummer sju ble etterhvert fraktet av banen på båre.

– Vi vet det skal mye til
​– Det er selvsagt ikke gøy å se William bli båret ut med skade, for vi vet at det skal mye til, sa Danmark-kaptein Simon Kjær etter 1-0-seieren.

– Vi krysser fingrene for William, og håper på det beste, sa danskenes superstjerne, Christian Eriksen til Ekstra Bladet.

Søndag kom bekreftelsen på at Kvist, som til daglig spiller for FCK, ikke kommer til å spille mer VM-fotball.

– Han har overnattet på sykehuset i Saransk sammen med fysioterapeuten, og flyr hjem derfra. Jeg har prøvd å skrive til William, men har ennå ikke fått kontakt, sier Hareide til Ekstra Bladet.

Kvist, som står med 81 landskamper, har vært en viktig brikke på Hareides midtbane i kvaliken.

Lasse Schöne erstattet Kvist under lørdagens kamp, og det er ventet at enten han eller Michael Krohn-Dehli tar plass ved siden av Thomas Delaney i de kommende kampene.​

Den norske treneren er klar på at Delaney nå må gjøre en litt annerledes jobb.

– Nå skal Thomas (Delaney, jou. anm.) ta mer ansvar på midtbanen. Det er han vant til i sin klubb, og det skal han nå gjøre på landslaget også, sier nordmannen.

Danmark må dermed klare seg med 22 spillere i troppen. Det er ikke mulig å hente inn erstattere underveis.

Også midtstopper Andreas Christensen måtte forlate banen under gårsdagens kamp, men det skal kun ha dreid seg om en krampe for Chelsea-spilleren. Han skal dermed være klar til torsdagens oppgjør mot Australia.