machete-slagsmål mellom messi- og neymar-fans:
VM skaper opptøyer i et land som aldri har vært med i VM
VM-feberen har grepet godt tak i Bangladesh, der Brasil- og Argentina-fans har barket sammen i voldelige kamper.
Landet har aldri vært med i VM, og ligger på 194. plass på Fifa-rankingen.
Likevel vekker det pågående verdensmesterskapet en lidenskap i det bangladeshiske folk som man sjeldent ser i land som ikke er med.
Den store sporten i Bangladesh er cricket, men hver fjerde sommer skiftes fokuset over til fotball og VM. Og selv om landet høyst sannsynlig ikke kommer til å være blant de 32 deltagernasjonene i overskuelig framtid, så er interessen for verdensmesterskapet skyhøy.
Spesielt Brasil og Argentina har blitt adoptert av befolkningen som deres favorittnasjoner under VM, og gulgrønne og blåhvite flagg har dominert landskapet i flere bangladeshiske byer i ukene før VM.
Men med det store engasjementet har det både under dette og andre verdensmesterskap oppstått svært voldelige opptøyer i Bangladesh.
Machete-slagsmål
I forrige uke barket fans av Lionel Messi og Neymar sammen i byen Bandor. En mann og hans sønn ble kritisk skadet etter at macheter ble tatt i bruk som våpen, melder nyhetsbyrået AFP.
Samtidig døde en 12 år gammel gutt av skadene da han fikk strøm gjennom seg da han skulle sette opp et Brasil-flagg på en stolpe i veikanten.

Under Brasil-VM i 2014 ble en 18-åring drept i et slagsmål mellom rivaliserende Brasil- og Argentina-fans, og i 2010 brøt det ut store opptøyer i gatene da strømbrudd avbrøt TV-sendingene.
Det hele endte med at myndighetene måtte beordre fabrikker om å stenge for å hindre nye strømbrudd.
Bangladeshiske Brasil- og Argentina-supportere arrangerer rivaliserende opptog for å vise sin lojalitet, og i den nordlige byen Madarganj holdes det motorsykkelmøter med hundrevis av fans.

– De holder møter for å planlegge den videre galskapen. Du kan føle spenningen og begeistringen over hele byen, sier den lokale politisjefen Mohammad Rafique til AFP.
Vil stoppe flaggingen
Det enorme VM-engasjementet vekker misnøye hos flere i Bangladesh. En advokat har forsøkt å få en domstol til å legge ned forbud mot å flagge med VM-nasjoners flagg, og universitetet Barisal sør i landet har innført et forbud mot å flagge med noe annet enn det bangladeshiske flagget for sine 7000 studenter.
– Myndighetene burde innføre det samme totalforbudet, sier Imamul Haq, direktør ved universitet, til AFP.
Han begrunner forbudet med at det er upatriotisk å heise utenlandske flagg.
– De vet ikke engang hvor det er
Den intense søramerikanske rivaliseringen i Bangladesh kan spores tilbake til VM i 1986, da Diego Maradonas dominanse guidet Argentina hele veien til toppen.
Før den tid var det Brasil og Pelé som gjaldt.
– Det var en tradisjonell fanbase for Brasil her, men Argentina stjal bangladeshernes hjerter etter Maradonas soloprestasjoner i 1986. Jeg tror det var her rivaliseringen startet, sier en lokal sportsredaktør til AFP.
Men hvorfor har nettopp Brasil og Argentina blitt gjenstand for så intens lidenskap og rivalisering i Bangladesh?
Sosiologer sliter med å forklare fenomenet, og noen har kalt det for et mindreverdighetskompleks.
– Mange av disse menneskene vet ikke engang hvor Brasil og Argentina er. Det er ingen språkforbindelse eller noe annet, likevel er de gale etter dem. Jeg forstår det ikke, sier sosiologiprofessoren Nehal Karim ved universitet i Dhaka.

Mokaddem Hossain, nestleder ved Bangladesh Open University, mener det er en direkte konsekvens av globaliseringen.
– Dette er en del av internasjonal merkevarebygging. Heising av flagg og begeistringen rundt det er bare en del av lidenskapen, sier han.
Ashif Entaz Rabi, en lokal blogger og skribent, forsvarer bangladeshernes VM-galskap i et mye delt Facebook-innlegg.
– Hvis en Argentina-supporter finner glede i å ha et Argentina-flagg på taket sitt, hvem er du til å hindre ham den gleden?