Serie A-opprykket glapp for Aleesamis Palermo

Haitam Aleesami og Palermo misset i forsøket på å rykke opp til serie A. Det ble 2-3-tap sammenlagt i kvalifiseringsfinalen mot Frosinone.

RYKKET IKKE OPP: Aleesami og Palermo. Foto: Corrado Lanino

Frosinone trengte bare å vinne kampen 1-0 for å rykke opp ettersom det er det høyest rangerte laget i serien som vinner hvis det står likt etter to kamper.

Det første møtet endte med 2-1-seier til Palermo hjemme på Sicilia slik at et uavgjort resultat ville holdt for Aleesami og hans lagkamerater. Håpet falt delvis i grus da Raffaele Maiello sendte hjemmelaget i ledelsen sju minutter ut i 2. omgang.

Haitam Aleesami pådro seg gult kort etter en snau halvtime i en kamp hvor kortene satt løst hos dommeren. Etter en drøy time ble Palermo redusert til ti mann da Pawel Dawidowicz fikk rødt kort.

Dermed fikk hjemmelaget foran et ellevilt publikum litt bedre arbeidsforhold. 2-0 kom da Camilio Ciano scoret langt ute i ekstratiden.

Frosinone spilte sist i serie A i 2015/16-sesongen, men rykket ned etter å ha blitt nummer 19.

Frosinone, som ble nummer tre i Serie B, tok seg til finalen etter å ha spilt to 1-1-kamper mot Cittadella i semifinalen.