Danmarks keeperhelt: – Slik psyket jeg ham ut

Kasper Schmeichel ble Danmarks store helt etter flere praktredninger i 1-0-seieren mot Peru. Nå avslører han hva han sa til Christian Cueva før Peru-spilleren bommet på straffe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åge Hareide og Danmark kan takke keeper Kasper Schmeichel for at det ble 1-0-seier mot Peru i VM lørdag kveld.

Se de fenomenale redningene i kampsammendraget øverst!

Leiciester-keeperen stod som en levende vegg og leverte flere praktredninger.

TV 2 Sportens spillerbørs fikk keeperen åtte av ti mulige poeng, og på folkets spillerbørs en nier.

– Han er akrobatisk og meget rask på føttene. Han er kanskje best i verden på strek når han er i form. Han gjorde en fantastisk prestasjon, og det hadde vi også behov for, sa Hareide etter å ha blitt annen nordmann (etter Egil Olsen) som har ledet et lag til seier i et VM-sluttspill for menn.

Det prøvde jeg å minne ham på
Kasper Schmeichel

Sønnen til Manchester United-legenden Peter Schmeichel leverte ikke bare praktredninger. Han lyktes også med å psyke ut motspilleren Christian Cueva etter at Peru fikk straffe etter VAR-dømming på stillingen 0-0.

Avslører hva han sa
Nå avslører Danmarks keeperhelt hva han sa til Cueva før peruaneren blåste straffesparket himmelhøyt over.

– Det er et veldig stort press på ham. Det prøvde jeg å minne ham om. Jeg sa bare at han ikke burde bomme. Jeg vet ikke om han forstod meg. Det betyr egentlig ikke så mye. Han bommet, og det var veldig bra for oss, avslører han overfor dansk TV 2.

Kasper Schmeichel har holdt nullen i de fem siste kampene for Danmark.

– Det var viktig at vi ikke havnet under mot Peru. Vi spilte ikke spesielt godt idag, men vi vant likevel, og det er et godt tegn at vi er et lag som bare vinner og vinner, mente keeperhelten.

Eriksen: – Vet ikke hvordan han klarer det
Schmeichel innrømmer at oppgjøret mot Peru ble tøffere enn forventet.

– Nå har vi det godt. Det er en deilig følelse og svært viktig at vi vant mot Peru. Det ble en svært tøff kamp, for vi kom liksom aldri skikkelig igang, konstaterte han.

Christian Eriksen, som serverte målgivende pasning før Yussuf Poulsen ble matchvinner for Danmark, hyller landslagskeeperen for å ha psyket ut Perus straffeskytter.

– Vi skal være glade for at Kasper Schmeichel har noen hemmelige triks på lur som kan sette motspillernes angripere ut av spill, sier Christian Eriksen til TV 2 Sport.

Tottenham-stjernen forteller at han vært borti lignende triks tidligere.

– Men jeg vet egentlig ikke hvordan han klarer det, konstaterer han.