Viking-treneren måtte svare fansen etter 0-5-tap mot Nest-Sotra: – Jeg er flau!

Nest-Sotra påførte Viking en skikkelig smell i 1. divisjon ved å vinne 5-0. Stavanger-laget gikk på sitt fjerde strake tap i serien.

Fjell  20180616.
Vikings trener Bjarne Berntsen snakker med supportere etter  0-5 tap  i divisjonskampen i fotball mellom Nest-Sotra og Viking på  Ågotnes. 5-0.

Fjell 20180616. Vikings trener Bjarne Berntsen snakker med supportere etter 0-5 tap i divisjonskampen i fotball mellom Nest-Sotra og Viking på Ågotnes. 5-0. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Hommedal, Marit

Nest-Sotra – Viking 5-0:

Viking innledet sesongen godt, men kom til Sotra med tre strake tap bak seg. Bjarne Berntsens elever er tydeligvis inne i en svært vond periode.

Viking hadde ballen mye til å begynne med, men mot spillets gang sendte Kristoffer Stephensen hjemmelaget i ledelsen etter seks minutters spill. Han var frampå da Iven Austbø måtte gi en retur på et skudd.

Stephensen var servitør da Johnny Furdal dukket opp og satte 2-0 før det var spilt en halv time. Seks minutter senere måtte Austbø plukke den tredje ballen ut fra nettet etter at Sondre Liseth hadde dundret til.

– Jeg er flau
Det meste gikk imot Viking, og bedre ble det ikke da Ståle Steen Sæthre enkelt økte til 4-0 etter en ny retur fra Austbø på et skudd fra Stephensen.

– Det er bare å legge seg flat. En flau opptreden og et forsvarsspill som ikke lignet noe som helst. Vi må forbedre oss betraktelig, sa Viking-trener Bjarne Berntsen.

Nest-Sotras trener Steffen Landro så sine gutter fra en meget effektiv side i første omgang, med fire mål på fire sjanser.

Kampen jevnet seg ut i 2. omgang. Hjemmelaget trengte ikke å ta ut alt, mens Viking ikke klarte å skape nok til å sette hjemmelaget under press.

– Ydmyket på det groveste
Viking-veteranen André Danielsen gjorde en liten feil, og Johnny Furdal startet kontringen som endte med at innbytter Andreas Rødsand økte til 5-0 med tre minutter igjen av kampen. Ydmykelsen ble total.

– Viking ble ydmyket på det groveste, skriver lokalavisen Stavanger Aftenblad på sine nettsider etter kampen.

Nest Sotra tok seg opp fra 13.- til 10.-plass med de tre poengene som fører laget opp i 16, mens Viking blir værende på fjerdeplass med 19 poeng på den svært så jevne 1.-divisjonstabellen.

Den 13. serierunden avsluttes søndag med HamKam – Sogndal, Florø – Jerv, Levanger – Mjøndalen, Notodden – Kongsvinger, Sandnes Ulf – Aalesund, Strømmen – Tromsdalen og Åsane – Ull/Kisa.

Onsdag tar Viking imot bunnlaget Florø i en utsatt kamp.