Island hylles etter VM-bragd

Island fortsetter å imponere fotballverden. Lørdag ettermiddag var det Argentina som fikk unngjelde

Islendingenes fotballeventyr fortsetter. Etter bragden i EM i Frankrike hvor våre naboer i vest tok seg hele veien til kvartfinalen, er det mange som har avskrevet laget før mesterskapet i Russland.

Se sammendraget øverst

I sin første VM-kamp noen sinne viste islendingene imidlertid at de ikke har mistet gnisten fra 2016.

De temmet Messi og Argentina og fikk med seg ett poeng mot gruppefavoritten etter 1-1 i premieren.

– Islendingen jobber som gal på hver eneste ball. For en innsats, sier Christian Nilssen fra kommentatorboksen.

Tidligere Glimt-keeper reddet Messi-straffe
​Messi hadde en rekke skuddforsøk, men islendingene kastet seg i blokken gang etter gang. Midtveis i andreomgangen så det imidlertid ut som Messi skulle lykkes da Argentina ble tildelt straffespark.

Den argentinske trollmannen taklet ikke presset og den tidligere Bodø/Glimt-keeperen Hannes Thor Halldorsson fikk en enkel jobb med å redde det dårlige forsøket fra Messi.

– Dette føyer seg inn blant Islands største skalper. Å holde dette stjernegalleriet i tøylene er en veldig god prestasjon, sier Lise Klaveness.

– Jeg er vanvittig imponert av Island. De jobber på en ekstraordinær måte. Etter full tid løper de ikke til fansen, de snur seg mot hverandre og jubler. Dette er et lag som med tro på seg selv, sier BBCs fotballekspert Pat Nevin.

Målvakten hylles
Spesielt målvakt Halldorsson roses etter bragden mot Argentina.

– Det er en utrolig redning. Halldorsson satser til høyre og redder den harde straffen fra Messi, sier Pat Nevin til BBC før han fortsetter.

– Halldorsson leser spillet fantastisk og hadde flere gode redninger, sier Nevin

Tidligere Island-stjerne Hermann Hreiðarsson var i ekstase etter kampen.

– Jeg er sikker på at andre lag kommer til å ta Island seriøst etter dette. Spesielt Halldorsson burde være fornøyd. Han reddet straffe fra tidenes beste spiller. Det er helt utrolig. For 6-7 år siden spilte han i lavere divisjoner på Island, se hva han gjør nå, sier han i NRKs VM-studio.

Også tidligere keeper-kjempe Erik Thorstvedt lot seg imponere av Halldorsson.

– Dette er et øyeblikk han kommer til å tenke på hver eneste dag resten av sitt liv. Tenk å redde straffe fra Messi, sier han i TV 2s VM-studio.

Messi-slakt
Ekspertene i studio var på ingen måte fornøyd med innsatsen til Argentinas stjerne.

– Messi har en egen skala han blir vurdert etter, men i dag var han fryktelig svak. Jeg har ikke sett han så dårlig på lenge. Det virket ikke som han hadde noen plan, sier NRKs ekspert Carl-Erik Torp.

– Vi jobbet sokkene av oss
​Islands trener var i ekstase etter nok et imponerende resultat på den internasjonale arenaen.

– Kampen ble som forventet. De hadde ballen, men vi jobbet sokkene av oss, og forsvarte oss godt. Vi visste at vi kom til å få sjanser, og kunne scoret noen mål til. Det er ingen skam å droppe noen poeng mot Argentina, sa Islands trener Heimir Hallgrímsson til FIFA-TV etter kampslutt.

Aguero sendte Argentina i ledelsen etter 19 minutter, men Island lot seg ikke affisere, og svarte umiddelbart ved Alfred Finnbogason. Dermed ble det poengdeling mellom lille Island og stormakten Argentina.

Reaksjoner fra Twitter