STUNT: Folk sperret opp øynene da de så en person som tilsynelatende hang i løse luften.
STUNT: Folk sperret opp øynene da de så en person som tilsynelatende hang i løse luften. Foto: TV 2-tipser

Forskrekkede tilskuere ringte politiet da de fikk øye på Christian (34)

Da en person tilsynelatende hang i løse luften fra kjøpesenteret Sirkus Shopping i Trondheim, ringte forskrekkede tilskuere til politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like før klokken 12 lørdag rykket politiet i Trøndelag ut til kjøpesenteret Sirkus Shopping, etter å ha fått meldinger om at en person hang på utsiden av bygget, langt over bakkenivå.

Luftig stunt

Personen som tilsynelatende hang i løse luften var illusjonisten Christian Wedøy (34), kjent fra Norske Talenter.

– Selve stuntet gikk ut på at jeg skulle henge ut fra veggen, forklarer Wedøy til TV 2.

Etter å ha hengt i løse luften i 40 minutter, ble stuntet avbrutt av politiet, som mente det var til fare for trafikken.

– Dette var en form for underholdning hvor det skulle se ut til at vedkommende hang i løse luften, og dette tar oppmerksomheten bort fra veien, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Solfrid Lægdheim, til TV 2.

AVBRUTT: Stuntet ble avbrutt av politiet fordi de fryktet for sikkerheten til forbipasserende bilister.
AVBRUTT: Stuntet ble avbrutt av politiet fordi de fryktet for sikkerheten til forbipasserende bilister. Foto: TV 2-tipser

– Akutt livsfare

Den begrunnelsen var ikke Wedøy enig i.

– Jeg tror folk klarer å holde seg på veien selv om de ser dette, sier han.

Lægdheim, sier til TV 2 at de rykket ut til kjøpesenteret fordi de fikk meldinger fra folk som oppfattet en person på taket som ikke hadde kontroll.

– Når man passerer i bil, og får dette synet i sideblikket så er det vanskelig å få et klart blikk over hele situasjonen. Folk fryktet at han var i akutt livsfare, sier Lægdheim.

– Overraskende

Men illusjonisten var langt i fra i akutt livsfare. Wedøy har gjennomført lignende stunt flere ganger rundt omkring i Norge tidligere. Som regel reagerer folk med å ta bilder, men denne gangen ringte de politiet.

– Alle nødetatene ble ringt, og det var litt overraskende. Stuntet er 100 prosent trygt, selv om det ikke ser slik ut, forsikrer Wedøy.

Til tross for at politiet satte en stopper for lørdagens show, har ikke illusjonisten noen planer om å gi seg med det luftige stuntet.

– Jeg har planer om å gjøre det igjen, men må kanskje ha litt tettere dialog med politiet, i og med at de ikke mente at det var kult, sier Wedøy.