TAR IKKE GJENVALG: Mani Hussaini (30) gir seg som AUF-leder i oktober.
TAR IKKE GJENVALG: Mani Hussaini (30) gir seg som AUF-leder i oktober. Foto: Bøe, Torstein

Mani Hussaini tar ikke gjenvalg som AUF-leder

Mani Hussaini (30), som har ledet AUF siden oktober 2014, kommer ikke til å stille til gjenvalg på landsmøtet i oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det føles riktig å gi seg. Alt har en slutt, og det er på tide at jeg gjør noe nytt og lærer nye ting, sier Hussaini til TV 2 lørdag formiddag etter at avgangen hans ble kjent.

Det var Aftenposten som først meldte om Hussainis avgang.

Han avviser at han gir seg som AUF-leder fordi Arbeiderpartiet er i krise.

– Det har ingenting med min avgjørelse å gjøre. Jeg hadde gått av til høsten uavhengig av partiets situasjon, sier Hussaini.

– Metoo var verdt det

Den avtroppende lederen sier at #MeToo-kampanjen har kostet Arbeiderpartiet, men at det var en pris som det var verdt å betale.

– Det har preget partiet vårt, men det var viktig for å fastslå at de verdiene vi kjemper for i politikken også skal være gjeldende i vårt eget parti. Har man drevet med seksuell trakassering kan man ikke ha verv i Arbeiderpartiet, og jeg mener det var viktig å få avdekket, sier han.

Hussaini trekker fram at de selvsagt ønsker at all oppmerksomhet skal dreie seg rundt de politiske sakene de får gjennomslag for.

– Jeg mener at #MeToo-kampanjen var så viktig at, ja, den kostet oss, men det var verdt det. Så får vi sakte men sikkert prøve å komme oss tilbake og få fokuset på politikken igjen, sier Hussaini.

Trekker fram Utøya

Ungdomspolitikeren har vært i AUF i til sammen tolv år, fire av dem som AUF-leder.

Han trekker fram arbeidet med å bygge Utøya opp igjen til en møteplass for ungdommer og læringsplass om høyreekstremisme som det han er mest stolt av å ha bidratt til i AUF.

– For meg var det et ubeskrivelig øyeblikk å få føre AUF til sommerleir på Utøya igjen i 2015. Det kommer jeg til å ha med meg resten av livet, sier Hussaini.

Hussaini ser på stortingsvalget i 2017 som det største nederlaget han har opplevd i sin periode som AUF-leder. Han mener likevel fremtiden er lys for sosialdemokratiet.

– Sosialdemokratiet er ikke i krise. Tvert imot. Folk i Norge støtter ideen om å organisere samfunnet vårt som et sterkt fellesskap, med en velferdsstat som gir alle like muligheter. Men intern uro og medieoppmerksomhet om ulike personer bidrar til at folk ikke ser det vi får til, sier han.

Hussaini, som skal bli pappa om noen få uker, har ikke bestemt seg for hva han skal gjøre etter at han har gått av som AUF-leder. Han er på jakt og ser på ulike bransjer, og er svært åpen for forslag.

– Jeg har en master i innovasjon og ledelse, og er veldig åpen for nye ting. Jeg har jobbet som lærer, servitør, barnehageassistent, og har til og med hatt noen år som fotballspiller. Det frister jo nå under VM. Kanskje jeg kunne blitt superinnbytter hos LSK, men jeg vet ikke om teknikken står helt i stil, spøker Hussaini.