SAMMEN PÅ JOBB: Meghan Markle og dronning Elizabeth ser ut til å ha fått et godt forhold.
SAMMEN PÅ JOBB: Meghan Markle og dronning Elizabeth ser ut til å ha fått et godt forhold. Foto: Danny Lawson

Dette kallenavnet får Meghan snart lov til å bruke om dronningen

Meghan Markle har snart blitt så nær dronning Elizabeth, at hun ikke lenger må kalle henne «Deres Majestet». Men ett av dronningens kallenavn vil hun nok aldri få bruke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke lenge siden Meghan Markle giftet seg med prins Harry, men hun har allerede blitt godt mottatt, både av befolkningen og ikke minst av sin nye svigerfamilie.

Fredag gjorde Meghan, hvis korrekte tittel nå er hertuginnen av Sussex, sin første offentlige opptreden alene sammen med dronning Elizabeth, det skriver Daily Mail.

Allerede ser det ut som de to har knyttet tette bånd.

Under åpningsseremonien av den nye Mersey Gateway broen i Cheshire, satt de to og pratet og lo med hverandre.

Nå mener kongehuseksperter at de to antakeligvis er blitt så nære, at Meghan snart kan begynne å bruke et annet navn enn «Deres Majestet» når hun tiltaler dronningen.

Kallenavnet Diana brukte

Da hun fredag gikk av toget i Runcorn i Chichester, var det nemlig nettopp med «Deres Majestet» at hertuginnen av Sussex adresserte dronningen.

Nå ser det derimot ut til at Meghan begynner å bli så varm i trøya i sin nye rojale familie, at det nok ikke er lenge til hun kan begynne å bruke det noe mindre formelle kallenavnet «Ma'am» når hun prater med familiens og landets overhode.

Men det finnes også et enda mer uformelt kallenavn, som blant annet Harrys mor Diana bruke når hun pratet med dronning Elizabeth, nemlig «Mama».

Kensington Palace har informert Daily Mail om at Meghan ikke har tatt i bruk kallenavnet ennå, men at hun kan begynne å bruke det når hun virkelig er innlemmet i kongefamiliens liv og virke.

Det er derimot et navn som Meghan ikke vil få lov til å kalle den britiske kongefamiliens overhode. Lilibet, som er navnet hun ble kalt da hun var liten, er nemlig forbeholdt dronningens aller nærmeste familie og venner.

Meghan Markle og dronning Elizabeth lo og pratet sammen under sin første arbeidsdag alene sammen.
Meghan Markle og dronning Elizabeth lo og pratet sammen under sin første arbeidsdag alene sammen. Foto: Phil Noble/AFP Photo

– Veldig avslappet

Kroppsspråkekspert Judi James, sier til Daily Mail at dronningen så «fullstendig trygg» ut i Meghans nærvær fredag.

– De var veldig avslappet. På et tidspunkt fniste de sammen som tenåringer, og dronningen så glad ut sammen med henne, sier hun.

Kroppsspråkeksperten sier også at det minnet om dronningens første offentlige opptreden alene sammen med hertuginne Kate, og at dronningen fikk Meghan til å fremstå som «et barnebarn eller en venninne hun venninne hun var veldig glad i»:

– Det ser ut som det virkelig brakte frem dronningens morsomme side.