KRAFTIG VIND: Fredag kveld blåser det så kraftig på Gimsøybrua at det advares mot å kjøre over den.
KRAFTIG VIND: Fredag kveld blåser det så kraftig på Gimsøybrua at det advares mot å kjøre over den. Foto: Statens Vegvesen

Politiet advarte mot å kjøre over denne broen - så ble en bil slengt i autovernet

Politiet fortviler etter at bilister har kjørt på rødt lys over Gimsøybrua på E10 i Nordland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gimsøybrua på E10 i Nordland er fredag kveld ikke kjørbar på grunn av kraftig vind.

Broen er stengt med rødt trafikklys, men ifølge politiet i Nordland respekterer ikke bilistene advarslene.

– Folk respekterer ikke dette og kjører mot rødt lys. Akkurat nå er en campingbil blåst inni autovernet, twitret politiet like før klokken 18.

Bilder fra Vegtrafikksentralens trafikkamera viser at biler og lastebiler klokken 17.50 har stoppet ved starten på broen, men noen velger å kjøre på rødt og utsetter seg dermed for fare, sier politiet.

– Vi har fått melding om at det er kaos der. Både lokale og turister gir blaffen og kjører over. I dag har vi både hatt en bil med tilhenger der hengeren veltet og en campingbil som ble slengt i autovernet, sier operasjonsleder Fred Leirvik i Nordland politidistrikt til TV 2.

Ifølge Storms værvarsel for området er det fredag kveld vindstyrke på mellom 15 og 21 m/s, noe som karakteriseres som uvanlig sterk vind.

– Vi har fått melding om at det blåser 29 meter i sekundet i kastene, så det er kraftig vind der, sier Leirvik til TV 2.

– Hva er det man risikerer ved å kjøre over nå?

– Du kan bli blåst i autovernet og risikerer å velte. Det er særlig store kjøretøy og tomme kjøretøy som har lett for å velte, sier operasjonslederen.

Han har én beskjed til alle som skal kjøre E10 på denne strekningen i kveld:

– Det er en grunn til at det er rødt trafikklys der og det er at man ikke skal kjøre over brua, sier Leirvik.

Politiet sender like før klokken 18.30 en politipatrulje til stedet for å sikre at ikke flere bilister tar sjansen på å kjøre over.