TJENER PÅ VM: Dimitri Alexandrov setter opp hotellets mest populære dukker, brystfagre Lolita og og blonde Alise. FOTO: AFP/Kirill KUDRYAVTSEV
TJENER PÅ VM: Dimitri Alexandrov setter opp hotellets mest populære dukker, brystfagre Lolita og og blonde Alise. FOTO: AFP/Kirill KUDRYAVTSEV

Slik håper Dimitri å tjene seg griserik under fotball-VM

– De fleste anser ikke sex med en dukke for utroskap, sier innehaveren av det nyåpnede hotellet i Moskva.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dimitri Alexandrov åpnet den første russiske franchisen av en spansk sexdukke-hotellkjede bare uker før horder av fotballfans inntar Moskva.

Dukker til leie

Hotellet er i realiteten et bordell, der man kan leie rom på timesbasis. Man kan i tillegg leie en av sexdukkene for ca 600 kroner timen.

Tilsvarende dukke-bordell finnes i flere europeiske land. Blant andre England, Tyskland, Nederland, Østerrike og Spania.

De tilreisende fotballfansen kunne vært en innbringende kilde for russiske prostituerte, men myndighetene har gått hardt ut og advart om å slå hardt ned på den slags virksomhet under VM.

Regner med mange kunder

Mange ordinære bordell har valgt å stenge fordi de føler seg truet av myndighetene. Istedet er det sexhotellet til Alexandrov og lovlige strippeklubber som kan tjene stort, skriver nyhetsbyrået AFP.

– De fleste fotballsupperterne kommer hit uten deres bedre halvdel, sier Alexandrov mens han sitter ved siden av silikondukkene Lolita og Alise. Dette er hotellets mest populære dukker.

Hotellet profilerer seg selv som Russlands første legale bordell. Kundene leier kun dukker.
Hotellet profilerer seg selv som Russlands første legale bordell. Kundene leier kun dukker.

– Når man kjøper en time med en sexdukke, anses det ikke som utroskap, for de fleste, sier han.

– Føler seg truet

​Prostituerte, hjemløse og tiggere blir bedt om å holde seg unna vertsbyene, og myndighetene har avlivet hjemløse hunder for å rydde opp i gatene.

Irina Maslova jobber i organisasjonen Silver Rose som er en uavhengig hjelpeorganisasjon for prostituerte. Hun forteller til AFP at mange prostituerte har følt seg truet av myndighetene. Det til tross for at president Vladimir Putin har omtalt russiske prostituerte som «verdens beste»

– Alle 18 borteller vi har kontaktet i St. Petersburg, har valgt å stenge. De forteller at situasjonen har blitt så skremmende, at de ikke ønsker å holde åpent, sier Maslova.

Myndighetene har også slått ned på escortetjenester, og blitt presset til å betale en slags «beskyttelsesskatt» til politiet for å bli passet på.