Klønete selvmål ødela alt for Marokko

Innbytter Aziz Bouhaddouz ble den store syndebukken da Marokko rotet vekk poengene på overtid

Klønete selvmål ødela alt for Marokko

Innbytter Aziz Bouhaddouz ble den store syndebukken da Marokko rotet vekk poengene på overtid

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marokko - Iran 0-1 (0-0)

Iran stjal alle poengene etter et forferdelig selvmål av Marokkos Aziz Bouhaddouz på overtid. Kampen endte 0-1.

Se det klønete selvmålet øverst

Marokko og Iran er levnet små muligheter for avansement i gruppe med Spania og Portugal.

Kveldens kamp ble imidlertid av det underholdende slaget.

Det sto 0-0 til langt på overtid, men da eksplodere det.

På en corner fra Iran var innbytter Aziz Bouhaddouz uheldig og stanget ballen i eget mål. Det ble det eneste målet i kampen.

Dermed skal det holde hardt for Marokko å komme videre fra gruppe B.

Sjansesløseri
​Marokko, med Medhi Benatia og Nordin Amrabat i spissen, produserte en rekke sjanser mot Carlos Queiroz og Iran, men avslutningene sto ikke i stil til spillet.

Etter en fartsfylt førsteomgang med store sjanser til begge lag ble andreomgangen et langt gjesp. Helt til det eksploderte på overtid.

– Marokko klarte ikke å opprettholde intensiteten fra førsteomgangen. De slurvet langt mer i andreomgangen enn de gjorde i førsteomgangen, sier Lise Klaveness.

Medih Benatia for fikk den største mulighet for Marokko, men Juventus-spilleren greide ikke holde hodet kaldt og satte ballen rett på Irans keeper 17. minutter ut i førsteomgangen.

Iran med gigantsjanse
Selv om Marokko dominerte banespillet, var det Iran som fikk kampens største mulighet. Sardar Azmoun kom alene med Marokkos målmann i det 42. minutt, men Munir reddet med en fin beinparade.

Misbruk av sjanser har blitt en gjenganger så langt i VM. Etter Luis Suarez` sjansesløseri mot Egypt var det Nordin Amrabat og Marokko sin tur.

– Det er en psykologisk utfordring å holde nivået oppe gjennom 90. minutter. Det var to forskjellige Marokko-lag i andre- og førsteomgangen, sier Klaveness.

Det var mange harde dueller i andreomgangen. Klubbnomaden Nordin Amrabat måtte forlate banen etter et kraftig sammenstøt men en Iran-spiller.

– Det ble mange harde dueller etter hvert i kampen, vi får håpe Amrabat kommer seg raskt etter hodesmellen, sier kommentator Christian Nilssen.

Men på overtid raknet alt for Marokko. Iran var på en sjelden visitt på Marokkos banehalvdel. De fikk til slutt tildelt corner, som Marokkos Aziz Bouhaddouz satte i eget mål med hodet. Dermed endte VM-åpningen i enorm skuffelse for Marokko, mens Iran og Carlos Queiroz kunne juble.

Marokko dominerte
Marokko tok umiddelbart grep om kampen og styrte det meste som skjedde.

– Vi var spente på Marokko, og foreløpig har de innfridd til forventningene så til de grader. Nå gjenstår det å se hvor lenge Iran klarer å stå i mot, sa Lise Klaveness fra kommentatorboksen etter 15 minutter.

Carlos Queiroz`s menn hadde mer enn nok med å forsvare seg, og etter 19. minutter hadde de marginene på sin side.

Marokko produserte en trippelsjanse som burde vært omsatt i mål. Midtstopperen Medih Benatia avsluttet sjanebonanzaen, men Irans keeper Alireza Beiranvand fikk avverget.

Marokkos unge stjerne Amine Harit (20) viste fine takter i førsteomgangen, det eneste han manglet var scoringen.

Schalke-stjernen imponerte ekspertene.

– Harit er en veldig spennende spiller. Det er tydelig at han er i form, sier Klaveness.

Rett før pause fikk Iran sin sin største sjanse. Sardar Azmoun ble spilt i gjennom, men avslutningen alene med Marokkos målvakt ble for puslete, og Munir var med på notene.

– Oppløftende

– Dette er virkelig en oppløftende forestilling etter det vi ble servert i går. Da tenker jeg først og fremst på tempo og kvalitet, sier Klaveness.

Ti minutter før slutt var Hakim Ziyech nære ved å sende Marokko i føringen med et knallhardt skudd fra 20 meter. Irans målvakt Alireza Beiranvand måtte strekke seg så lang han er for å avverge baklengsmål.

Det så ut som det skulle bli poengdeling, helt til Aziz Bouhaddouz scoret det fatale selvmålet som etter alle solemerker vil koste Marokko muligheten for avansement fra gruppespillet

Slik startet lagene:

Marokko: Minur - Medhi Benatia - Romain Saiss - Achraf Hakimi - Mbark Boussoufa - Hakim Ziyech - El Ahmadi - Amine Harit - Nordin Amrabat - Ayoub El Kaabi - Younes Belhanda.

Iran: Alireza Beiranvand - Roozbeh Cheshmi - Moretza Pouraliganji - Ramin Rezaeian - Karim Ansarifard - Omid Ebrahimi - Ehsan Hajsafi - Masoud Shojaei - Alireza Jahanbakhsh - Sardar Azmoun - Vahid Amiri.

Dommer: Björn Kuipers

Stadion: Ekaterinburg Arena