KORSBÅND RØKET: Tina Steffensen føler at hun og familien kom heldig ut av sammenstøtet i Seljord 13. mai.
KORSBÅND RØKET: Tina Steffensen føler at hun og familien kom heldig ut av sammenstøtet i Seljord 13. mai. Foto: Snowboardforbundet/Privat

Ung landslagsutøver i dramatisk bilulykke

– Vi har vært veldig heldige, sier Tina Steffensen (17).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tina Steffensen på snowboardlandslaget var involvert i en alvorlig trafikkulykke i Flatdal i Seljord kommune i Telemark søndag 13. mai i år, skriver Norges Snowboardforbund i en pressemelding.

17-åringen fra Kongsberg øvelseskjørte da en bil kom over i hennes kjørefelt.

Sju personer ble skadet i sammenstøtet.

Mistanke om indre blødninger hos snowboardtalentets mor og lillebror gjorde at de ble fraktet med luftambulanse til Rikshospitalet. Tina Steffensen ble fraktet med ambulanse til sykehuset i Skien.

– Vi har vært og sett på bilen i ettertid, og da tenker man at vi har vært veldig heldige, for den er helt vraket, sier stortalentet i pressemeldingen.

Familiemedlemmene slapp unna med brukne ribbein, stive nakker og mindre skader, men undersøkelser på Olympiatoppen i etterkant viste at Tina Steffensen hadde røket det bakre korsbåndet på det ene kneet.

– Det har vært noen tøffe dager, da man kan begynne å gråte av alt, men de første dagene var verst. Vi har snakket mye om ulykken hjemme, og det går bedre nå. Men så ble det litt ekstra tøft etter jeg fikk vite at jeg ble skadet, sier Steffensen.

Korsbåndsskaden skal imidlertid være mindre alvorlig, og det skal være en rehabiliteringstid på to måneder med skinne på beinet.

– Jeg følte det var som å tryne på snowboard. Du rekker å se at det går galt, tenker «faen», og så smeller det. Du rekker ikke så mye mer enn det. De andre har fortalt at de tenkte «nå kommer vi til å dø», men det gjorde vi heldigvis ikke, sier Steffensen, som var på vei fra trening på Folgefonna.

På slutten av 2017-sesongen – sin første på landslaget – røk hun fremre korsbånd på det andre kneet, og skaden er fremdeles ikke rehabilitert.

Som 16-åring vant hun kongepokalen under NM på Hovden. Hun er regnet som det største talentet på kvinnesiden i snowboard siden Silje Norendal.

– Det er vanskelig å motivere seg når du går fra en skade til en annen, men hun er ikke bare en god snowboarder, hun er også sterk mentalt. Dette er jeg sikker på at skal gå bra. Jeg tror ikke det kommer til å påvirke den kommende sesongen noe særlig, sier landslagstrener Marius Håker.