Høyre vil oppheve veddeforbud: – Det er en skikkelig tullelov

Har du satset penger på hvem som skal vinne fotball-VM i en privat tippekonkurranse? Da har du brutt loven. Nå vil Høyre fjerne forbudet som gjøre tusenvis av nordmenn til lovbrytere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før fotball-VM sendte Lotteritilsynet ut et skriv der de advarte mot å arrangere private tippekonkurranser under mesterskapet. Det er nemlig kun Norsk Tipping og Norsk Rikstoto som har lov til å tilby pengespill.

– Lotteritilsynet sier faktisk at det er ulovlig å bruke pengeinnsats, også på arbeidsplasser og i vennegjenger, sier justispolitisk talsmann i Høyre, Peter Frølich til TV 2.

– Tullelov

Frølich og kollegene har valgt å følge loven, og bruker andre gjenstander når de vedder om resultatene i fotball-VM, men nå ønsker Høyre å endre loven som forbyr vennskapelige tippelag med pengeinnsats.

Partiet er blant de som reagerer på at man har en lov som i praksis gjør tusenvis av nordmenn til lovbrytere.

– Dette er en skikkelig tullelov, sier Peter Frølich.

Endrer Loven

Frølich mener norsk lovgivning må være slik at man ikke bryter loven ved å gjøre uskyldige ting som å vedde om fotballresultater med venner.

– I disse dager sitter tusenvis av vennegjenger og kolleger og lager private tippelag under VM. Vi hadde det samme problemet med venne-poker. Folk mistet respekten for regelverket og spilte med vennegjenger uansett, sier han.

Nå vil Frølich og Høyre endre loven slik de gjorde med vennepoker.

– Når vi ser at de aller fleste har samme holdning rundt tipping, bør vi finne noen løsninger og oppheve dette tullete forbudet, som rammer vanlige folk som anser seg som svært lovlydige, sier han.

På Stortinget velger de å holde seg innenfor loven, og vedder med andre ting enn penger.
På Stortinget velger de å holde seg innenfor loven, og vedder med andre ting enn penger. Foto: TV 2

Fortsatt forbudt under årets VM

Høyre lover å endre loven innen neste store mesterskap.

– Men det betyr at det fortsatt er forbudt å satse penger på hvem som blir verdensmester i fotball i år?

– Ja, men lotteritilsynet har sagt at de ikke kommer til å drive aktivt tilsyn på dette, så man får tenke selv hva man vil gjøre.