Julie Bergan ber fansen om å fokusere på å være et godt menneske fremfor å se bra ut.
Julie Bergan ber fansen om å fokusere på å være et godt menneske fremfor å se bra ut. Foto: Miriam Butt/NTB scanpix

Julie Bergan (24) ser rødt etter botox-henvendelse

Julie Bergan langer ut mot sponsing av plastiske operasjoner etter frekk henvendelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nylig tikket et inn en melding på artisten Julie Bergans Instagramprofil.

Et markedsføringsbyrå fra Sverige uttrykte at de er på jakt etter samarbeidspartere, og tilbød Bergan behandlinger som botox, brystoperasjon og såkalte fillers.

Det fikk 24-åringen til å reagere kraftig.

«Folk må seriøst slutte å tilby offentlige profiler/influencers tilbud eller spons på operasjoner... Om det er noe jeg ikke er fornøyd med, så er det for søren tankegangen min jeg må jobbe med!! Ikke OPERERE MEG????», skriver Bergan oppgitt.

Ber fansen om å endre fokus

Videre påpeker hun at en operasjon ikke er godt for noe, verken selvtilliten, selvfølelsen eller lommeboken.

«Det er hvordan du behandler deg selv og menneskene rundt deg som avgjør om man har det bra eller ikke. Jeg vet jeg bare kan snakke fra mitt perspektiv, men det er ikke EN eneste gang jeg har blitt «lykkelig» kun basert på hvordan jeg ser ut», fortsetter hun.

Artisten, som for tiden ligger på en andreplass over Norges mest spilte låter, forteller til følgerne sine at lykke kommer av mestringsfølelse, ambisjoner, drømmer, hardt arbeid, gode relasjoner og fine opplevelser.

Videre ber hun fansen om å heller fokusere på å være et god menneske.

«Spre glede og gjør ting som får deg til å føle deg BRA. Det er dine gode egenskaper og arbeidsmoral som vil ta deg steder. Ikke hvordan du ser ut

TV 2 har vært i kontakt med Bergans management, og artisten ønsker ikke å kommentere saken ut over innlegget hun postet.

– En mobbeplatform

Tidligere i år gikk artisten også hardt ut mot appen «Jodel». 24-åringen reagerte kraftig på hvordan brukerne snakket nedlatende om andre og spredde usanne rykter – helt anonymt.

– Det synes jeg er kjempetrist. Det er en mobbeplattform hvor folk kan uttale seg anonymt om hva de vil og hvem de vil. Det at appen i det hele tatt finnes, sender signaler om at det er lov. Å gi folk muligheten til noe sånt synes jeg er sjokkerende, sa artisten til TV 2.

Om Bergan skrev brukerne at hun angivelig hadde en spiseforstyrrelse. Dette reagerte hun kraftig på, både fordi det ikke stemte, og fordi hun var redd for at unge skulle bli påvirket av ryktene.

– Da går jeg en runde med meg selv og tenker «Ok, må jeg kanskje være litt forsiktig med hva jeg fronter i mine sosiale kanaler?», forklarte Bergan.

– Hvis noen kan ha et inntrykk av at jeg har en spiseforstyrrelse, selv om det ikke er sant, så vil jeg ikke påvirke de yngre, som ofte er mer lettpåvirkelige, til å tro at det er veien å gå for å få det bedre med seg selv. For det er det jo ikke!