UNDERSØKELSER: Torsdag kveld var politiet på stedet for å gjøre undersøkelser etter meldingen om overgrep. Foto: Presse 3.0/Vegard Aas
UNDERSØKELSER: Torsdag kveld var politiet på stedet for å gjøre undersøkelser etter meldingen om overgrep. Foto: Presse 3.0/Vegard Aas

Politiet etterforsker overgrep mot ung gutt på skoleveien: Ber publikum om tips

Politiet i Drammen etterforsker saken der en gutt (8) skal ha blitt utsatt for overgrep på skoleveien torsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skal ha skjedd ved Solbergelva utenfor Drammen, torsdag ettermiddag. Politiet fikk meldingen av guttens foreldre, som meldte om overgrepet.

Sør-Øst politidistrikt har startet etterforskning i saken.

Avhøres fredag

Hendelsen skal ha skjedd i et grøntområde i Solbergelva i Nedre Eiker.

Gutten skal ha forklart at han ble utsatt for et overgrep av en ungdom, en ung gutt.

– Vi ser alvorlig på dette, og har gjort mange innledende undersøkelser. Blant annet rundspørringer og åstedsundersøkelser. Vi har snakket med gutten, og han skal forklare seg i et tilrettelagt avhør fredag, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt.

Ingen er pågrepet i saken, og politiet har foreløpig ingen mistenkte. Området der hendelsen skal ha skjedd ble sperret av, og det er gjennomført undersøkelser av kriminalteknikere og sporsøk med hund.

Ber om tips

Politiet har kontakt med kommunen og den aktuelle skole der gutten er elev for videre oppfølging av medelever.

– Vi skal gjennomføre ytterligere avhør, og foreta videre vurderinger ut fra informasjonen vi har fått inn gjennom taktisk og teknisk etterforsking. Det er foreløpig ingen mistenkte i saken. Den videre etterforskningen vil ha fokus på å komme i kontakt med vitner og sikre andre bevis som blant annet kan hjelpe å identifisere gjerningspersonen, sier Omholt.

Politiet ber om at dersom noen har sett noe som kan være av interesse for saken i området i nærheten av fotballbanen som ligger langs Gamle Ringeriksvei i tidsrommet 12.30 til 14.00, ta kontakt med politiet på telefon 33 34 44 00 / 02800.