Oslo  20180127.
Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner tilstede på den nasjonale minnemarkeringen av den internasjonale Holocaustdagen. Markeringen fant sted på Akershuskaia i Oslo lørdag kveld.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Oslo 20180127. Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner tilstede på den nasjonale minnemarkeringen av den internasjonale Holocaustdagen. Markeringen fant sted på Akershuskaia i Oslo lørdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Braastad, Audun

Regjeringen vil ha obligatorisk foreldrekurs for flyktninger

Regjeringen vil gjøre foreldrekurs for til en obligatorisk del av introduksjonsprogrammet for flyktninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er mye som er nytt når du kommer til Norge. Barneoppdragelse i Norge er annerledes enn i andre land, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Han har gitt Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) og direktoratet Kompetanse Norge i oppdrag å foreslå hvordan foreldreveiledning kan innlemmes i introduksjonsprogrammet, som kommunene holder for flyktninger som kommer til landet.

– Vi må støtte nyankomne flyktninger som er foreldre bedre, slik at de kan være enda bedre støtte for sine barn. Det å forstå foreldrerollen og barns rettigheter i et moderne norsk samfunn er helt avgjørende. Det betyr blant annet hvilken frihet norske barn har og rettigheter. Tvangsekteskap er ulovlig, vold mot barn er ulovlig og disiplineringsskoler i utlandet er ikke lovlig, sier Sanner.

Han sier mange kommuner allerede har foreldreveiledningskurs i introduksjonsprogrammet og har gode erfaringer.

Tiltaket er et av flere Sanner lanserer under en integreringskonferanse i Kristiansand fredag. Regjeringen har varslet at den vil legge fram en egen integreringsstrategi i løpt av høsten, og Sanner har tidligere sagt at tiltak mot negativ sosial kontroll er en viktig del av arbeidet.

(©NTB)