TILBAKE I MANESJEN: Marcelo Bielsa er tilbake som trener etter at han fikk sparken i Lille.
TILBAKE I MANESJEN: Marcelo Bielsa er tilbake som trener etter at han fikk sparken i Lille. Foto: Denis Charlet

«Den gale» er ny Leeds-manager

Kulttreneren Marcelo Bielsa (62) skal prøve seg i engelsk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leeds bekrefter at de har ansatt Marcelo Bielsa som ny manager. Argentineren tar over etter Paul Heckingbottom, som ledet Championship-laget fra februar til mai.

Bielsa har fått kallenavnet «El Loco» - eller «Den gale». 62-åringen er kjent for sin aggressive og offensive spillestil.

Bielsa blir den niende manageren i Leeds på de siste fire årene.

Han har tidligere trent klubber som Newell’s Old Boys, Athletic og Marseille, i tillegg til landslagene til Chile og Argentina. Hans siste jobb var i Lille, men han fikk sparken etter få måneder.

– Det har alltid vært min ambisjon å jobbe i England, og jeg har hatt ulike muligheter i løpet av karrieren, men jeg har ventet på det rette prosjektet. Da en klubb som Leeds med sin historie kom med et tilbud, var det umulig å avslå, sier Bielsa.

Bielsa har signert en toårskontrakt med Leeds, som endte på 13. plass i Championship forrige sesong. Elland Road-klubben spilte i Premier League sist i 2004/05-sesongen.

– Han er en trener jeg har beundret i mange år, og da muligheten kom for å hente ham til Elland Road, gjorde vi ham til topprioritet, sier Leeds-formann Andrea Radrizzani.

Bielsa har vunnet ligaen i Argentina med både Newell's Old Boys og Vélez Sarsfield, samt ledet Athletic til både Europaliga- og Copa del Rey-finale.