GRILL: Dette er nå lov i Bergen, men ikke i Oslo. Bildet er et illustrasjonsbilde fra tidligere.
GRILL: Dette er nå lov i Bergen, men ikke i Oslo. Bildet er et illustrasjonsbilde fra tidligere. Foto: Johannessen, Sara / NTB scanpix

Ber alle om å være svært forsiktige:

Opphever totalforbud mot grill i Oslo

At det har kommet regn det siste døgnet, betyr ikke nødvendigvis at det er trygt å fyre opp grillen. – Folk må ikke la seg lure, advarer brannvesenet i Oslo, som likevel opphever totalforbudet mot bruk av grill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rekordvær i mai og en varm juni har fått kommuner over store deler av Sør-Norge til å legge ned forbud mot bruk av åpne flammer utendørs.

De siste døgnene har det likevel kommet en del nedbør i denne delen av landet, og noen steder letter de nå på forbudene.

I Bergen kommune har de nå besluttet at det har kommet nok nedbør til at forbudet mot bruk av åpne flammer og grilling, oppheves.

Dette besluttet også Oslo, samt Asker og Bærum, å gjøre fredag formiddag.

– Ikke la deg lure

Selv om forbudet oppheves, bes alle om å være svært forsiktige med bruk av flammer. Det er fremdeles svært tørt, opplyser vaktkommandør i 110-sentralen, Morten Bratli, til TV 2.

– Folk må ikke la seg lure av at det har regnet, og tenke det er trygt å fyre opp grillen hvor som helst. Det er det ikke nødvendigvis. Plantene rekker ikke trekke til seg den fuktigheten som har kommet før vannet igjen har fordampet, så det er fremdeles tørt, sier han.

Bratli sier Oslo kommer til å trenge flere uker med vått vær før planter og vegetasjon har fått mulighet til å kompensere for tørken.

Likevel er det nå altså lov å grille på forsvarlig måte i egen hage og på offentlige steder, samt å tenne bål på godkjente bålplasser.

Flere opphever

Også i Kongsberg er totalforbudet opphevet, melder Laagendalsposten.

Også her er årsaken at det har kommet nedbør, og at værmeldingen lover fuktigere vær.

I Trøndelag er det fremdeles svært tørt en rekke steder, mens skogbrannfaren andre steder blir stadig mindre.

Du kan følge skogbrannfaren der du er på denne siden.